Japonya Kovid-19 tedavisi için "Baricitinib" haplarını onayladı

Japonya Kovid-19 tedavisi için "Baricitinib" haplarını onayladı

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı uzman heyeti, koronvirüs tedavisi için romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" haplarının kullanımını onayladı.

Japonya, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aşı dışında geliştirilen ve tedavide kullanılan romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" haplarını onayladu.

Kyodo ajansının haberine göre, ABD'li Eli Lily üretimi romatizmal eklem iltihabı ilacı "Baricitinib" hapları, bakanlık bünyesindeki uzman sağlık heyet tarafından uygun bulundu.

1 AY İÇİNDE RESMEN ONAYLANMASI BEKLENİYOR

Firma ilacın onayı için bakanlığa aralıkta başvuru yapmıştı. Bakanlığın bir ay içerisinde ilacın kullanımını resmen onaylaması bekleniyor.

"Baricitinib" ABD'de, oksijen takviyesine ihtiyaç duyan Kovid-19 hastalarının tedavisinde anti-viral "Remdesivir" ilacına ek olarak kullanılması kabul edilmişti.

Japonya hükümeti Kovid-19 tedavisinde şimdiye kadar "Remdesivir" ve "steroid dexamethasone" ilaçlarını onayladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN