Japonya'nın 3 eyaletinde 'yarı OHAL'

Japonya'nın 3 eyaletinde 'yarı OHAL'

Tokyo'da 12 Nisan'dan itibaren Kovid-19 kapsamında 'yarı OHAL' tedbirleri uygulama kararı alındı. Başbakan Suga Yoşihide, "Lokal vaka patlamalarını, ülke geneline yayılmadan, hedef gözeten adımlarla, ivedi ve odaklanmış şekilde önleyeceğiz" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ilk vakasını 3 Ocak 2020'da doğrulayan Japonya’da, Kovid-19 vakalarının yükselişe geçtiği Tokyo, Kyoto ve Okinawa’da ek tedbirlerin alınmasına karar verildi. Hükümet, 12 Nisan'dan itibaren yarı olağanüstü hal (OHAL) getirilmesin karar verdi.

Başbakan Suga Yoşihide, düzenlediği basın toplantısında, artış hızı gösteren Kovid-19 vakalarının en çok görüldüğü Tokyo, Kyoto ve Okinawa’da önlemlerin artırılması gerektiğinin altını çizerek normale nazaran daha sert önlemlerin yer aldığı 'yarı OHAL' olarak adlandırılan uygulama evresine geçiş kararı aldıklarını açıkladı.

'LOKAL VAKA PATLAMALARINI ÖNLEYECEĞİZ'

Yarı OHAL kararını hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyetinin tavsiyesi sonrası aldıklarını belirten Suga, "Lokal vaka patlamalarını, ülke geneline yayılmadan, hedef gözeten adımlarla, ivedi ve odaklanmış şekilde önleyeceğiz." dedi.

ALTIN HAFTA'DA SEYAHAT KISITLAMASI 

Kararın alınmasıyla, halka ihtiyaç haricinde eyaletler arası seyahatten uzak durması çağrısı yapan Suga, 29 Nisan-5 Mayıs’ta ülke geneli bir dizi tatili kapsayan "Oogon Şuukan" (Altın Hafta) döneminde yoğun seyahat trafiğinin önlenmesini istedi.

3 EYALETLERİNDE DE OHAL UYGULANABİLİR

Kovid-19 tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, artışın başkent çevresine yayılması halinde Tokyo etrafındaki Kanagawa, Saitama, Çiba eyaletlerinde de 'yarı OHAL' önlemleri başlatılacağı uyarısında bulundu.

Tedbirlerin uygulandığı bölgelerde restoran ve barlardan en geç akşam 20.00'da kapanmaları talep edilecek. Ayrıca kültür, spor gibi etkinliklere en fazla 5 bin kişi kabul edilecek.

TOKYO'DA 1 AY SÜRECEK

Yarı OHAL kapsamında alınacak tedbirler Tokyo, Okinawa ve Kyoto'da 12 Nisan Pazartesi itibarıyla yürürlüğe girecek. Kyoto ve Okinawa'da 5 Mayıs'ta son bulacak uygulama Tokyo'da 11 Mayıs'a kadar sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN