Johnson ikinci kez karantinaya girdi

Johnson ikinci kez karantinaya girdi

Daha önce koronavirüs nedeniyle yoğun bakımda tedavi gören İngiltere Başbakanı Johnson, virüs taşıyan bir hastaya temas ettiği gerekçesi ile ikinci kez karantinaya girdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, koronavirüs (corona virüs) testi pozitif çıkan bir kişi ile temas ettiği gerekçesiyle kendisini karantinaya aldığını duyurdu. Johnson'n sağlık durumunun iyi olduğu ve çalışmalarına devam edeceği açıklandı.  

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada, Johnson'ın, Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) Test ve Takip Sistemi'nde kayıtlı, korona testi pozitif çıkan birisiyle temas ettiği ve bu nedenle kendisini izole etmesi konusunda bilgilendirildiği belirtildi. 

Boris Johnson'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir koronavirüs belirtisi taşımadığı bilgisi de paylaşıldı. 

Açıklamada, Johnson'ın kendisini karantinaya aldığı ve çalışmalarına Başbakanlık Ofisinden devam edeceği kaydedildi. 

NEGATİF ÇIKSA DAHİ 2 HAFTA KARANTİNADA KALACAK 

İngiltere'deki kurallara göre, daha önce Covid-19 tedavisi görenler karantina uygulamasından muaf tutulmuyor. Test ve Takip Sistemi'nin haber vermesi üzerine kişilerin testleri negatif çıksa bile en az 2 hafta süreyle karantinaya girmeleri gerekiyor. 

DAHA ÖNCE YOĞUN BAKIMA ALINDI  

Johnson'ın 27 Mart'ta da korona testi pozitif çıkmıştı. 5 Nisan'da hastaneye kaldırılan İngiliz Başbakan’a oksijen desteği verildi. Durumunun kötüleşmesi üzerine ise yoğun bakıma alındı. 12 Nisan'da taburcu edilen Johnson, yaklaşık 2 hafta sonra da görevine döndü.  

TOPLAM VAKA SAYISI 1 MİLYONU GEÇTİ  

İngiltere’de son 24 saatte 24 bin 962 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği, 168 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklandı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 1 milyon 369 bin 318, toplam can kaybı ise 51 bin 934 olarak duyuruldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN