Kadınlar evlilik, erkekler arabayla dolandırılıyor

Kadınlar evlilik, erkekler arabayla dolandırılıyor

ABD genelinde FBI veritabanına giren ve internet üzerinden yapılan dolandırıcılıkların 2014 yılında 800 milyon dolara ulaştığını biliyor muydunuz?

FBI İnternet Suçları Şikayet Merkezi, yayınlanan yeni rapor, 2014 yılında internet suçlarından yaşanan mağduriyetin faturasını çıkardı. Yayınlanan rapora göre toplamda 269.422 başvuru alan kurum, toplamda 800 milyon dolarlık dolandırıcılıkla karşılaştı.

Kayıt altına alınan suçları çeşitlerine göre bölümlere ayıran Statista, aynı zamanda cinsiyetlere göre yaşanan mağduriyetleri çerçeveleyince ilginç bir tablo ortaya çıktı. Buna göre siber suçluların en çok tercih ettiği yöntemler, "romantik dolandırıcılık" ve sahte oto satışları şeklinde gerçekleşiyor.

İnternet üzerinden kendine uygun bir eş arayan insanlarla tanışıp, güvenlerini kazandıktan sonra çeşitli sebeplerle para isteyen ve sonra ortadan kaybolan dolandırıcılar toplamda 90 milyon dolara yakın vurgun yapmış 2014’te. Bunu cinsiyete ayırdıklarında ise ortaya yoğun olarak kadınların bu yöntemle dolandırıldığı çıkıyor. Hayatının aşkını internette arayan Amerikalı kadınlar, toplamda 71 milyon dolarını geçtiğimiz yıl dolandırıcılara kaptırmış.

15-05/29/internet-dolandiricilik-2014.jpg

Erkekler ise sahte oto ilanlarında öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan sahte ilanlara yüklü depozitolar ödeyen mağdurların dolandırıcılara kaptırdığı toplam 56 milyon doların 38 milyonluk bölümü erkeklerin cebinden çıkmış.

Diğer suçlar arasında emlak sahteciliği, tehdit yoluyla para sızdırma ve kamu görevlilerini taklit etme yöntemiyle dolandırma gibi yöntemler bulunuyor. Raporun tamamını okumak için tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN