Kahramanmaraş Belediyesi utanç tablosunu savundu

Kahramanmaraş Belediyesi utanç tablosunu savundu

Uygur Türklerini kamplara kapatan ve camileri yıkan Çin’in Yiwu kenti ile utanç işbirliği yapan Kahramanmaraş Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada utanç anlaşmasını savunurken, daha önceki işbirlikleri hatırlatıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çin'in Yiwu kenti ile kardeş şehir protokolü imzalayan ve büyük tepkilere neden olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada utanç anlaşması savunuldu ve diğer belediyelerin daha önce yaptığı anlaşmalar örnek gösterildi. Açıklamada şu ifadeler yer verildi;

Kahramanmaraş ile Çin’in Yiwu şehri arasında imzalanan ön mutabakat zaptının bazı basın ve sosyal medya hesaplarından maksatlı şekilde çarpıtıldığı görülmektedir.
Türkiye’den 40 belediyemizin Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı şehirleriyle kardeş şehir ilişkisi bulunmaktadır. Ayrıca Ülkemiz, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından başlatılan 65 ülkeden yaklaşık 3 milyar nüfusu ilgilendiren ve önemli yatırım potansiyeline sahip “Kuşak ve Yol” girişimini (Tarihi İpek Yolu Projesini) desteklemektedir.

Ülkemizin dış politika öncelikleri, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki ilişkiler, “Yol ve Kuşak” girişimi, şehrimizdeki sanayici ve iş adamalarımızın Çin’deki yatırımları ve ticari faaliyetleri dikkate alınarak; Kahramanmaraş ile Yiwu şehri arasında sadece bir ön mutabakat zaptı imzalanmıştır. Kardeş şehir ilişkisi ancak meclis kararı ve Bakanlık izni ile gerçekleşecek bir süreçtir.

19-08/26/mans.jpg

Karşılıklılık ilkesi gözetilerek oluşturulan ve geliştirilmeye çalışılan şehir işbirliklerinin; ülkelerin politikalarının bütünüyle desteklendiği anlamına gelmeyeceği gibi farklı yönlere çekilerek siyasi veya politik mülahazalara da konu edilmesi doğru değildir.

19-08/26/mans-1566846698.png

KARAR GAZETESİ ANLAŞMAYI MANŞETE TAŞIMIŞTI

Karar gazetesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Çin'in yiwu kenti ile kardeş şehir anlaşması imzalamasını, 26 Ağustos 2019 tarihli manşetine taşımıştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN