Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte en sevilen şarkıları...

Kahtalı Mıçe kimdir, kaç yaşında, nereli, kiminle evli? İşte en sevilen şarkıları...

Kahtalı Mıçe'nin gerçek ismi, Mustafa Aslan'dır. Genç yaşta memleketi Kahta'da seslendirdiği türkülere beğeni toplayan ünlü şarkıcı, 'Kahtalı Mıçe' ya da 'Kahtalı Mıçı' lakabıyla ünlendi. Kürtçe şarkı söylediği gerekçesiyle 1980 Askeri Darbe döneminde tutuklandı. İşte biyografisi...

İbo Show'un konukları arasında yer alan Kahtalı Mıçe, şarkılarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatacak. 80'li ve 90'lı yılların meşhur isimlerden biri olan ünlü türkücü, onlarca albüm ve yüzlerce esere imza attı.

KAHTALI MIÇE'NİN HAYAT HİKAYESİ

1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde dünyaya geldi. Gerçek adı Mustafa Aslan olan şarkıcının 2 kız kardeşi vardır.

İlkokulu Kahta Kubilay İlkokulu'nda okudu. Çocukluğunda pamuk tarlasında çalışması dolayısıyla ilkokulu 9 senede tamamladı. Ortaokul diplomasını dışardan sınavlara girerek aldı.

17 yaşından itibaren Kahta'da yerel türkücülük yaptı. Düğün ve konserlerde şarkılar söyledi. Okulunu bitirdikten sonra Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'nde işe başladı.

837691-detay.jpg

1979 yılında bir düğünde söylediği Kürtçe şarkı nedeniyle Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü'ndeki işinden oldu. Ardından tutuklanarak bir süre cezaevinde kaldı. Ordu'nun yönetime el koyduğu 1980 döneminde tekrar tutuklandı.

Yönetmen ve yazar Sırrı Süreyya Önder'in 'Beynelmilel' filminde oynadı. 1989-1990 yıllarında Gaziantep'te yaşayan Kahtalı Mıçe, 1991 yılında İstanbul'a yerleşti. Daha sonra Şanlıurfa'da hayatı sürdürdü. Uzun yıllar Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

ÖZEL YAŞAMI

1953 doğumlu olan Kahtalı Mıçe, 2021 yılı itibariyle 68 yaşındadır.

1975 yılında Hülya Hanım ile evlendi. Çift, 4 çocuk sahibidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @kahtalimiceofficial kullanıcı adıyla yer almaktadır.

15537701443-337d83c1fa-o.jpg
Dilberay ve Kahtalı Mıçe

KAHTALI MIÇE ALBÜMLERİ

1989 - Acı Günlerim
1992 - Nem Alacak Felek Benim
1998 - Oy Gülüm
2004 - Tanımaz Olaydım/Son Günlerde
2016 - Dünden Bugüne Gazellerimiz
2016 - Şu Gurbetin Garibiyim
2016 - Neredesin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN