Kapıcılar Kralı ne zaman çekildi? Kemal Sunal filmi Kapıcılar Kralı nerede çekildi?

Kapıcılar Kralı ne zaman çekildi? Kemal Sunal filmi Kapıcılar Kralı nerede çekildi?

Kemal Sunal’ın en bilindik ve en sevilen filmlerinden olan Kapıcılar Kralı filminin ne zaman çekildiği belli oldu. Kemal Sunal’ın vefat yıl dönümüne özel gösterilen Kapıcılar filminin çekildiği yer de uzun uğraşlar sonucunda bulunmuş.

Yönetmen Ökten’in öğrencilik dönemlerinde kaldığı sokakta çekilen Kapıcılar Kralı filminde Kemal Sunal, saf ancak cin gibi bir kapıcı Seyit’e hayat veriyor. Apartmanda olan biten her şeyden haberdar olan Seyit, zamanla apartmanın yüzde 51’ine sahip oluyor. Peki Kapıcılar Filmi ne zaman çekildi? Nerede çekildi? Bu sorular, filmin televizyonda gösterildiği her an merak ediliyor.

KAPICILAR KRALI NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Yönetmenlik koltuğunda Zeki Ökten'in oturduğu, başrollerinde Kemal Sunal, Bilge Zobu ve Sevda Ferdağ’ın oynadığı Kapıcılar Kralı, 1976 yılında çekilmiş, Türk sinemasının önemli filmleri arasında yer alır.

KEMAL SUNAL KİMDİR? (HAYAT HİKÂYESİ İÇİN TIKLAYIN)

NEREDE ÇEKİLDİ?

Türk sinemasında sokak hayatı ve toplumsal ilişkileri iyi gözlemleyen senarist Umur Bugay tarafından yazılan Kapıcılar Kralı'nın ilk olarak Nişantaşı'nda çekilmesi düşünülmüş, bununla ilgili yapılan apartman aramaları ve anlaşmalar sonuçsuz kalmıştır.

En son da yönetmen Zeki Ökten'in öğrencilik dönemlerinde kaldığı Cihangir Güneşli sokak karar alındı. Burası özellikle o zamanlarda kapıcı-apartman sakini ilişkilerinin hareketli yaşandığı bölgelerden biri olarak biliniyordu. Umur Bugay'ın bizzat incelemelerinin arkasından sokağın Alman Hastanesi yönü girişindeki ikinci apartman olan Selahattin Zeren apartmanı film için uygun görüldü. Apartman yöneticisi ve kapıcısı ile yapılan olumlu görüşmelerin ardından film çekimi için ilk adım atıldı.

FİLMİN KONUSU

Saf görünüşlü fakat cin gibi kurnaz ve işini bilen bir kapıcının apartman sakinleriyle olan renkli diyaloglarını konu alan komedi türündeki Kapıcılar Kralı filminde, Seyit büyük bir apartmanda kapıcıdır. Eski Yönetici ile arası iyi olan Seyit’in yeni yönetici ile arası pek iyi değil. Apartmanda olup biten her şeyi lehine çevirmeyi ve yerini sağlama almayı beceren Seyit, zaman içerisinde apartmandaki bütün olaylara hakim olan ve daire sakinlerini parmağında oynatıyor.

Kısa zaman içerisinde köşeyi dönen Seyit, eline geçen her işi değerlendirirken, apartmanın yüzde 51'ni satın almayı başarır.

KAPICILAR KRALI OYUNCULARI

Kemal Sunal - Kapıcı Seyit
Sevda Ferdağ - Apartman sakini, Mahir'in suç ortağı, Hırsız
Bilge Zobu - Zafer - İkinci yönetici, Emekli albay
Şevket Altuğ - Votkacı sarhoş - Apartman sakini
Can Kolukısa - Fehmi - İlk yönetici
Sevil Üstekin - Hacer - Seyit'in eşi
Feridun Çölgeçen - Übeyit
Güner Sümer - Nuri - Apartman sakini, Galerici
Özcan Özgür - Mahir - Apartman sakini, Hırsız
Mine Zeren - Apartman sakini
Yüksel Gözen - Müdür Mithat - Apartman sakini
Ekrem Dümer - Doktor - Apartman sakini
Hikmet Gül - Makbule - Meraklı apartman sakini
Güler Ökten - Fehmi'nin eşi
Fatoş Tez - Leyla - Votkacı sarhoşun eşi
Gülten Ceylan - Selma - Memur Ferit'in kızı
Mete Sezer - Memur Ferit -
Demircan Türkdoğan -
Diler Saraç - Doktor'un eşi
Serpil Baykul -
Itır Gürdemirel -
Nisan Akman -
Eren Ertekin -
Yaman Yaşınel -
Aziz Kıskanç -
İbrahim Sabuncu -
İlyas Salman - Karşı apartmanın kapıcısı
Rauf Öztürk -
Necip Sarıcıoğlu -
Taci Erşan -

Kapıcılar Kralı filminin tamamı:

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN