Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 18 eski astsubay hakkında gözaltı kararı

Kara Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 18 eski astsubay hakkında gözaltı kararı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak görev yapmaktayken emeklilik, istifa, ihraç, naklen tayin gibi nedenle görevden ayrılan 18 şüpheli gözaltı kararı verildi. FETÖ soruşturması kapsamında Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da 8'i muvazzaf 17 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 18 şüpheliden 14'ü yakalandı.

18 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli 18 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

6 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda astsubay olarak görev yapmaktayken emeklilik, istifa, ihraç, naklen tayin gibi sebeplerle görevden ayrılan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi.

Savcılık talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden 14'ünü 6 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına aldı. 4 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN