Karaman Belediyesi, baharı ağaçlandırma çalışmasıyla karşıladı

Karaman Belediyesi, baharı ağaçlandırma çalışmasıyla karşıladı

Aralıksız süren altyapı hizmetleriyle beraber kentin yaşanılabilirliğini artıran bir görüntüye kavuşması için de çalışmalarını sürdüren Karaman Belediyesi, baharı ağaçlandırma çalışmasıyla karşıladı

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü havaların ısınmasıyla birlikte kenti daha da güzelleştirmek adına sahadaki çalışmalarına hız verdi. Park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı ekipler orta refüj, kavşak ve park gibi alanlara mevsimlik çiçek ve farklı türlerde ağaçlar dikiyor. Kentin yeni yerleşim alanı olan Üniversite Mahallesi’ndeki Kızılay Caddesi ve Şehit Muhammed Yalçın Bulvarı, 560 adet mavi selvi, leylandi ve mazı ile ağaçlandırıldı. Bu çalışmanın ardından orta refüjde peyzaj düzenlemesi de yapılacak.

KALICI YEŞİL ALANLAR

Kente kalıcı yeşil alanlar kazandırma hedefiyle çalıştıklarını söyleyen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, peyzaj çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Kalaycı, mevsimsel çözümlerden çok kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarına dikkat çekerek, “Çevreci bir anlayışla daha yeşil bir Karaman için ağaçlandırmaya ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Kızılay Caddesi ve Şehit Muhammed Yalçın Bulvarı’nın orta refüjlerinde yapılan ağaçlandırma ve peyzaj düzenlemesi ile güzel bir görüntü kazandırılıyor. Park ve bahçeler müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalar devam ederken, 2 bin 500 metre uzunluğundaki refüj alanına farklı türlerden oluşan 560 adet ağaç dikildi. Vatandaş odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla şehrimizi hemşerilerimizin yaşamaktan keyif alacağı bir hale getirmek için her alanda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN