Karamollaoğlu'ndan hükümete yoksulluk eleştirisi: Yaşam tarzına dönüştü

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu işsizlik ve yoksulluk üzerinden hükümeti eleştirdi: Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü artık bir yaşam tarzına dönüştü.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık gündem toplantısında konuştu. Ekonomideki gidişatı eleştiren Karamollaoğlu "Bugün geldiğimiz noktada evet, Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü artık bir yaşam tarzına dönüştü" dedi.

Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

"Birkaç gün önce, Resulayn'daki hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. İzmir ve Antalya’da karşı karşıya kaldığımız sel felaketlerinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

"SİYASİ PARTİLERE YAPTIĞIMIZ ZİYARETLERE DEVAM EDECEĞİZ"

Ülkemizin geleceği için önemli gördüğümüz, siyasi partilere yaptığımız bu ziyaretlere devam edeceğiz.

İktidar mensuplarının söylemlerine bakınca, gerçeklerden tamamen kopuk oldukları görünüyor. Ya siz hiç dışarıya çıkmıyor musunuz, garibanın, işsizin halini görmüyor musunuz? Bugün geldiğimiz noktada evet, Türkiye’de yoksulluk sorun olmaktan çıktı, çünkü artık bir yaşam tarzına dönüştü.

"VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU?"

İktidar partisi, TÜİK işsizlik 2020 yılı Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 550 bin kişi azalarak, 4 milyon 16 bin kişi oldu deyince işsizlik ortadan kalktı sanıyor. Samsun'da bir vatandaşımız, avuçlarının içine iş, aş yazarak hayatına son verdi vicdanınız sızlamıyor mu? KHK mağdurlarına, EYT’lilere ve engelli vatandaşlarımıza, durumları nedir diye kimse bakmıyor bile. 

Ticaret Bakanı’nın ifadesiyle, sadece “nefes kredisine” esnaflarımız mahkûm edilmemeli; onlara nefes aldıracak destek paketleri bir an evvel açıklanmalıdır. 2002’de, 2.6 milyon çiftçimizin borcu 2.5 milyar TL'ydi. 2020'de ise çiftçimizin sayısı 2 milyon 110 bine düştü ve bankalara olan borcu 125 milyar TL'ye çıktı. 2002’de, her bir çiftçimizin 1000 TL borcu vardı bugün ise her bir çiftçimizin 61 bin TL borcu olmuş durumda. 

Tarım için kanunen GSMH’nın yüzde 1 olan payını, neden tarıma ayırmıyorsunuz?

AĞBAL: GEREKİRSE DURUMUŞUZU DAHA DA SIKILAŞTIRACAĞIZ

Öte yandan göreve başladığı günden bu yana iletişim faaliyetlerine ağırlık veren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, Son olarak Murat Çetinkaya döneminde 2016 yılının sonunda yapılan Para ve Kur Politikası metni tanıtım toplantısında ilk kez kameralar karşısına geçti. 

Ağbal açıklamasında "Enflasyondaki riskleri dikkate alarak enflasyonu düşürme odağında kararlıkla uğrayacağız. Gerekirse, politika duruşumuzu daha da sıkılaştıracağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN