Ayşe Ekiz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Ayşe Ekiz kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte hayat hikayesi

Çocuk yaşlarda adım attığı Adana Divan Musiki Derneği'nde 10 yıl boyunca solistlik yapan Ayşe Ekiz, Amatör Ses Yarışması ile seçildiği TRT'de 'Türk musikisi' adına önemli deneyimler elde etti. İşte, Ayşe Ekiz biyografisi...

Türk sanat müziği sanatçısı Ayşe Ekiz, güçlü sesiyle klasik Türk müziği severler tarafından ilgiyle takip ediliyor. Daha önce çeşitli televizyon programları yapan ünlü şarkıcı, konuk olduğu programlarda da içinde bulunduğu müzik sektörüne ve özel hayatına ilişkine bilgiler veriyor.

AYŞE EKİZ'İN HAYATI

24 Aralık 1978 tarihinde Adana'da dünyaya geldi.

Adana İsmet İnönü İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra ortaöğrenimini ve lise eğitimini Almanca eğitim veren bir Anadolu lisesinde okudu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda 1996 yılında tamamladı.

Ayşe Ekiz, 8 yaşında katılmaya başladığı Adana Divan Musiki Derneği'nde 10 yıl solistlik yaparak deneyim kazandı. Türkiye'de bir ilk olan Adana Divan Musiki Derneği Çocuk Korosu'nun kurulmasına öncülük etti.

Üniversite öğrenciliği sırasında Selahattin İçli, Alaeddin Yavaşça Ve Tülun Korman gibi hocalardan ders aldı.

Eğitimi devam ederken 1997-1998 yıllarında TRT Amatör Ses Yarışması'nda Marmara Bölgesi birinciliği ve aynı dönem Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Ardından TRT İstanbul Radyosu'nda solist olarak görev yapmaya başladı. TRT kapsamında pek çok konser, canlı yayın ve radyo programlarına katıldı.

Ayşe Ekiz, "En büyük hocam" dediği Mustafa Erses ile pek çok çalışmada bulundu. Bülent Ersoy ile beraber çeşitli televizyon programlarına katıldı. "Sahne yaşamım için çok önemli" dediği Zeki Çetin ile uzun süre birlikte çalıştı.

Yurt içinde ve yurt dışında verdiği birçok konserle, sevenleriyle buluştu.

129731564-131857382037790-1263802953453404867-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1978 doğumlu olan Ayşe Ekiz, 2022 yılı itibarıyla 44 yaşındadır.

2001 yılında kanuni Doğan Devrim Ekiz ile evlendi. Çiftin, 'Elif' (d.2004) adında bir kızı bulunuyor.

Ayşe Ekiz 1.63 metre boyunda, 68 kilo ve oğlak burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @ayseekiz_, Twitter'da @ekiz_aye, Youtube'da @ayseekiz kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN