Soner Olgun kimdir, aslen nereli, eşi kim, kaç yaşında, kiminle evli, kaç çocuğu var?

Soner Olgun kimdir, aslen nereli, eşi kim, kaç yaşında, kiminle evli, kaç çocuğu var?

Soner Olgun, müzisyen kimliği ile tanınsa da bir dönem yayın yönetmenliği de yaptı. Soner Olgun'un kendisi gibi müzisyen olan eşi Özlem Olgun, aynı zamanda vokalistidir. İşte, Soner Olgun'un yaşam öyküsüne dair merak edilenler...

Soner Olgun, hukuk fakültesi mezunu. Bir dönem gazetecilik de yapan Olgun, tiyatro ile ilgilendi fakat müzisyenlik ile asıl durağını yakaladı. Soner Olgun, verdiği bir röportajda kariyer yolculuğunu şöyle anlatıyor: "Hukuk okurken Nuri Çolakoğlu abimiz beni kulağımdan tutup muhabir yaptı. Ahmet Taner Kışlalı ile röportajım, gazetelerde birinci sayfada yayınlandı. Aslında ben tiyatro yapmaya geldim İstanbul’a. Ama İstanbul’a gelir gelmez burada tiyatro yapamayacağımı anladım... Taksim'e dönüp 'Cağaloğlu'na nasıl gidebilirim?' dedim. Beni Cağaloğlu'na götürdüler. İş tecrübem de olduğundan ilk gün gazeteci olarak işe girdim."

SONER OLGUN'UN HAYATI

Soner Olgun, 18 Haziran 1959 tarihinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokuldan mezun olana kadar Fethiye'de yaşayan Olgun, şimdilerde Bornova Anadolu Lisesi olan İzmir Maarif Koleji'nde yatılı olarak okudu.

Bornova'daki okul yıllarını anlatırken sınıf arkadaşlarının şu an çok önemli konumlarda olduğundan bahseden Olgun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile yatılı okuldan tanıştıklarını söylüyor.

Soner Olgun, ailesinin hukukçu olması nedeniyle Ankara Hukuk Fakültesi'nde üniversite yaşamına başladı.

Ünlü müzisyen, hukuk okumayı yarıda bırakıp İzmir'e döndü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro, Dramatik Yazarlık Bölümü'nden mezun oldu.

Okul yıllarından beri müzik hep hayatındaydı.

1978'de öğrenciliğin yanı sıra gazeteciliğe başladı. 1980 yılında İzmir'de Milliyet Gazetesi Ekler Yayın Yönetmeni oldu.

Öğrencilik yıllarında radyo için birçok oyun yazdı. 1985 yılında İstanbul'a geldi.

1-1.jpg

SONER OLGUN'UN KARİYERİ

Başarılı müzisyen, Karacan Yayınları'nda (Playboy, Kadın, Bravo vs.) önce muhabir, sonra da 'genel yayın yönetmeni' olarak gazeteciliğe devam etti.

Genç Yayıncılık'ı kurdu.

'Genç İnsan' ve 'Cönk' adı altında iki tane yayın çıkarttı.

1989 yılında 'BOOM MÜZİK' dergisinde genel yayın yönetmeni olarak basındaki son işine başladı.

Soner Olgun, ilk albümü 'Letafet'i 1992 yılında müzik dünyasına kazandırdıktan sonra sahne çalışmalarına başladı.

1994 yılında 'Her Şey Değişmeli', 1999 yılında 'İyi Bayramlar', 2004 yılında 'İyi Bayramlar Türkiye' ve 2012 yılında 'Sevda Diye Bir Kuş' albümlerini çıkardı.

Soner Olgun, bir de 'Letafet' isimli oyun yazıp ve müziklerini yaptı.

Kendi adını taşıyan 'Soner Olgun ile İyi Bayramlar' adında Cine5 ve TV 8 kanallarında müzik programları hazırlayıp sundu.

Türkiye'nin her yerinde ve Kuzey Kıbrıs'ta konserler veren Olgun, 1997-2014 yılları arası aralıksız 17 yıl boyunca, İstanbul'da aynı mekanda her cuma ve cumartesi olarak sahne çalışmalarını sürdürerek, kırılması zor bir rekora imza attı.

2014 yılından itibaren, Türkiye'nin farklı şehirlerinde konser çalışmalarını devam ettirmekte olan Soner Olgun, Kuzey Kıbrıs'da da bir rekora imza atarak , 2 yıl boyunca aralıksız her hafta Merit Park Hotel'de izleyicisi ile buluşarak, en fazla sahne alan sanatçı unvanına sahip oldu.

2015 yılında ilk maxi single çalışması olan 'Yakarım Yağmurları' albümünü seyircisi ile buluşturdu.

Sahne hakimiyeti, canlı performansı ile Türkiye'nin başarılı sanatçılarından sayılan Soner Olgun'un bugüne kadar yayınlanmış sözü veya müziği kendisine ait 35 adet eseri mevcut.

SONER OLGUN'UN ÖZEL YAŞAMI

1959 tarihinde doğan Soner Olgun, 2022 itibarıyla 63 yaşında ve ikizler burcu.

Soner Olgun'un eşi Özlem Olgun aynı zamanda Olgun'un vokalistidir. Soner Olgun ve orkestrasıyla birlikte Cine5'te program yapmışlardır.

Çiftin, bir kız çocukları var.

Sosyal paylaşım platformu Instagram'da @sonerolgunofficial, Twitter'da @sonerolgun kullanıcı adıyla yer alıyor.

1.jpg

Soner Olgun ile eşi Özlem Olgun

SONER OLGUN'UN ALBÜMLERİ

* 1992 - Letafet

* 1994 - Her Şey Değişmeli

* 1999 - İyi Bayramlar

* 2004 - İyi Bayramlar Türkiye

* 2012 - Sevda diye bir kuş

* 2015 - Yakarım Yağmurları EP

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN