Büşra Sanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

Büşra Sanay kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi?

Büşra Sanay, CNN Türk'te haber bülteni sunduğu yıllarda ekranların tanınan haber spikerlerinden biri oldu. Büşra Sanay, 'Kardeşini Doğurmak Türkiye'de Ensest Gerçeği' isimili kitabıyla 2018 yılının en çok satan kitaplar listesinde yer aldı. İşte, Büşra Sanay biyografisi...

Lisans eğitimini, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde tamamlayan Büşra Sanay, 12 yıl boyunca CNN Türk ekranlarında haber spikeri olarak görev aldı. 2018 yılında yayımladığı kitabı, Kardeşini Doğurmak: Türkiye'de Ensest Gerçeği hakkında konuştuğu bir röportajında mağdurlara nasıl ulaştığı hakkında şunları söylüyor: "Çok zordu. Bu çalışmayı yaptığımı bilenler, ensest mağduru tanıdıklarına ulaştırdılar beni. Kitaba koyup da, bana konuşan kişinin isteği üzerine çıkarmak zorunda olduğum röportajlar da oldu. Görüştüklerimin hiçbirinin isimlerini yazmadım. Hatta isim ve soy isimlerinin baş harflerini bile değiştirdim. Bir tek memleketlerini değiştirmedim; çünkü insanların, ensestin nerelerde olduğunu bilmesini istiyorum."

BÜŞRA SANAY'IN HAYATI VE KARİYERİ

İki kardeşi olan Büşra Sanay, 26 Kasım 1986 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

2003 yılında İstanbul Avcılar 50. Yıl Lisesi'nden mezun oldu.

Ardından, Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. 2006 yılında üniversitenin televizyon kanalı ÜNTV'de sunduğu kültürel program ile ilk ekran deneyimini yaşadı.

2008-2009 yıllarında yılında Cumhuriyet Gazetesi ve CNN Türk'te staj yaptı.

2010 yılında CNN Türk'te hafta içi ve hafta sonu ara haber bültenlerini sunmaya başladı.

2015 yılında gerçekleştirdiği 'Türkiye'de Ensest Gerçeği' konulu özel haberiyle dikkat çekti. 2018 yılında 'Kardeşini Doğurmak: Türkiye'de Ensest Gerçeği' adlı kitabı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Televizyon Sosyal Bilimler Övgü Ödülü'ne layık görüldü.

'Umut Çocukta' adlı yardımlaşma kampanyasıyla köy okullarında bot, mont, giysi ve okul eşyası gibi ihtiyaçların tedarik edilmesini sağladı.

Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde diksiyon, sunuculuk, beden dili eğitimleri verdi.

29 Mart 2021 tarihinde ise CNN Türk'ten ayrıldı.

1-005.jpg

BÜŞRA SANAY'IN ÖZEL YAŞAMI

1986 doğumlu olan Büşra Sanay, 2022 yılı itibarıyla 36 yaşında ve yay burcu.

Sanay, şarkıcı ve yazar Zülfü Livaneli hayranıdır.

Ünlü spiker, 1.71 metre boyunda ve 57 kilo.

Labrador cinsi bir köpek sahibidir.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @busrasanay olarak bulunurken Twitter'da ise @busrasanay kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Yaşamını Londra'da sürdüren Büşra Sanay, deneyimlerini YouTube kanalı, Büşra Sanay'da paylaşmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN