Buket Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?

Buket Aydın kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?

Spor spikerliği ile izleyici karşısına çıkan Buket Aydın, ana haber bülteni sunuculuğu yaparak kariyerini taçlandırdı. Buket Aydın'ın sevgilisi kim, Emir Sarıgül ile evlendi mi? İşte, hem kariyeri hem de özel hayatı merak edilen Buket Aydın'ın bilinmeyen yönleri...

Şimdilerde 'Haber Global' isimli kanalda 'Buket Aydın'la Koltuk' isimli programın sunuculuğunu üstlenen Buket Aydın, dikkat çekici ünlü konuklarıyla, magazinden siyasete pek çok konuda gündemin nabzını tutuyor. Gazeteciliğe henüz 19 yaşındayken başlayan Buket Aydın, hayatına dair konuştuğu bir röportajına mesleği hakkında şunları söylüyor:

"Hayattaki en büyük motivasyonum da düşmanım da kaybetme korkum oldu. Hiçbir şey önüme tepsiyle gelmedi. Bursalı bir ailenin kızıyım. Babam elektrik mühendisi. Annem ev hanımı. Babamın oradaki işlerinde problem yaşadıktan sonra İstanbul’a geldik. Burada var olma çabası benim için çok zordu. Sektöre girdiğimde tek bir tanıdığım bile yoktu. İlk olarak Kanaltürk’te staja başladım. O dönem Kerimcan Kamal genel müdürdü. Çok karlı bir günde görüşmeye gittim. Ortaklar Yokuşu’ndan taksi beni çıkarmayınca karlara bata çıka, sırılsıklam olmuş halde kanala girdim. Kerimcan Bey beni görünce 'Bu karda gelen kişi her şeyi yapar, haftaya başla' dedi. Stajyer olarak muhabirlerin yanında habere gidiyordum."

BUKET AYDIN'IN HAYATI VE KARİYERİ

Buket Aydın, 1 Ocak 1985 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olan Aydın, Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaptı.

Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim alan sunucu, bir radyoda haber spikerliği yaparak meslek hayatına başladı.

Radyodan televizyon ekranlarına geçiş yapan Buket Aydın, ilk ekran macerasına Kanaltürk'te spor bülteni ve hafta sonu ana haber bültenini sunarak başladı.

Daha sonra TRT Türk'te program sunuculuğu yapmaya başlayan ünlü spiker, 2011-2018 yılları arasında NTV'nin ekran yüzü oldu.

Nişantaşı Üniversitesi'nde radyo, televizyon ve sinema bölümünde dersler verdi.

2018 yılında Kanal D ana haber bültenini sunmaya başlayan Buket Aydın, haber dairesi başkanlığına getirildi. 2019 yerel seçimleri öncesi canlı yayında konuk ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı takındığı alaycı tavır, kamuoyunda uzun süre rahatsızlık uyandırınca kanal yönetimi 9 Mayıs 2020'de işine son verdi.

Buket Aydın, 30 Ocak 2021'de ekranlara dönerek Haber Global'de 'Koltuk' programını hazırlayıp sunmaya başladı.

1-006.jpg

BUKET AYDIN'IN ÖZEL YAŞAMI

1985 doğumlu olan Buket Aydın, 2022 yılı itibarıyla 37 yaşında ve oğlak burcu.

2013-2020 yılları arasında iş insanı Erce Baykal ile evli kaldı.

Buket Aydın bir süre Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül ile birliktelik yaşadı.

1.65 metre boyunda olan Buket Aydın 56 kilogram ağırlığında.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @buketay olarak bulunan Buket Aydın, Twitter'da @buketaydin kullanıcı adıyla yer almaktadır.

2-003.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN