Ersan Şen kimdir, nereli? Prof. Dr. Ersan Şen hakkında bilgiler

Ersan Şen kimdir, nereli? Prof. Dr. Ersan Şen hakkında bilgiler

Tartışma programlarında konuşması ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Prof. Dr. Ersan Şen’in kim olduğu merak ediliyor. Pek çok farklı programa katılan Şen, akademik kariyerini sürdürürken avukatlık da yapmaktadır. İşte Ersan Şen'in hakkındaki tüm detaylar...

Ayasofya Camii imamı Mustafa Demirkan’ın 1 Haziran 2021 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretin karşısından sessizliğini bozan Ersan Şen, “Atatürk sabah akşam milletin ağzına sakız değildir. Biz Atatürk’ü bozuk para gibi harcatmayız. Sana sağlanan konforla çıkıyorsun orada Türkiye Cumhuriyeti kurucusuna alenen hakaret ediyorsun.Herkes ağzından çıkan söze dikkat edecek”sözleriyle herkesin takdirini kazandı.Yaşanan olayın ardından Ersan Şen hakkında araştırmalar hız kazandı.İşte Ersan Şen'in hakkındaki tüm detaylar...

ERSAN ŞEN NERELİ; NE İŞ YAPIYOR?

1966'da Nevşehir'in Avanos ilçesinde doğan Ersan Şen,16 Temmuz doğumludur. Ersan Şen, Avanos'un Çalış kasabasında hayata gözlerini açtı.

İlkokul ve ortaokul öğrenimini memleketi Nevşehir'de tamamlayan Şen, lise eğitimini İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'nde aldı. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlayan Ersan Şen,1987 yılında İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak mesleki kariyerine başlangıç yaptı.Yüksek lisansını ise 1989'da Marmara Üniversitesi'nde tamamladı.

Ersan Şen Kimdir

1994 yılına geldiğimizde ise Marmara Üniversitesi'nde doktora yapan Şen, 1998 yılında ise Doçent oldu.Profesörlük ünvanını ise 2004 yılında aldı. İstanbul Barosu’na kayıtlı olarak serbest avukat olarak çalışan Ersan Şen, akademik kariyerini ise İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde sürdürmektedir. Bununla birlikte Ersan Şen, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanlığı ve Hukuk Bilimleri Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İstanbul Üniversitesi'nde Senato üyesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Fakülte Kurulu üyesi olarak idari görevlerde bulundu. Ayrıca Ersan Şen, Türk Ceza Hukuku Derneği üyesidir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN