Nazif Ekzen kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayat hikayesi

Nazif Ekzen kimdir? Neden öldü, hastalığı neydi? İşte hayat hikayesi

Araştırma, inceleme, tarih alanlarında yazdığı kitaplarla bilinen Nazif Ekzen, uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nda müsteşarlık dahil çeşitli görevlerde bulundu. Bir dönem ANKA Haber Ajansı'nda genel müdürlük görevinde bulundu. İşte, Nazif Ekzen biyografisi...

İktisatçı Nazif Ekzen, 25 Ocak 2022 Salı günü 74 yaşında hayatını kaybetti. Geçen yıldan beri kanser tedavisi gören Nazif Ekzen'in cenazesi, 26 Ocak 2022 Çarşamba günü öğlen namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından İzmir Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Sosyal medya hesabından Nazif Ekzen'in vefat haberini paylaşan Mahfi Eğilmez, "İktisatçı Nazif Ekzen'i kaybettik. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

2022-01-25-171732.jpg

NAZİF EKZEN'İN HAYATI

30 Ağustos 1948 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Maliye Bakanlığı sınavlarını kazanarak önce müfettiş, daha sonra müsteşar yardımcılığı yaptı. Abdülkadir Ateş'in Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde bakan danışmanlığı ve ardından müsteşarlığa getirilen Nazif Ekzen, daha sonra turizm ataşeliği görevinde bulundu.

1972 yılında Yalçın Küçük ile birlikte Anka Ekonomi Bülteni'ni çıkardı. Müşerref Hekimoğlu'nun yaşamını yitirmesinin ardından bir süre Anka Haber Ajansı'nın genel müdürlüğünü üstlendi.

Nazif Ekzen, 25 Ocak 2022 tarihinde 74 yaşında hayatını kaybetti.

NAZİF EKZEN KİTAPLARI

1980 - 1946-1958-1970 Devalüasyonları
2002 - Hukuksal ve Ekonomik Yönleriyle Türkiye'nin Kambiyo Rejimi Hakkında Bir Değerlendirme
2009 - Türkiye Kısa İktisat Tarihi: 1946'dan 2008'e

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN