Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Olaf Scholz kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

2011-2018 yılları arasında Hamburg Belediye Başkanlığı yapan Olaf Scholz, son 3 yıldır Angela Merkel'in kabinesinde Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı yaptı. 26 Eylül 2021'de yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıktı. 8 Aralık 2021'de Başbakanlık koltuğunu Angela Merkel'den resmen devraldı. İşte, Olaf Scholz'un hayatı...

Almanya'nın yeni başbakanı Olaf Scholz; pragmatik, ağır başlı, ketum, duygularını yansıtmayan, hatta sergilediği sakin tutumuyla biliniyor.

Deneyimli siyasetçi, ülke tarihindeki en büyük finansal skandallarından biri olarak görülen 'Wirecard' nedeniyle kamuoyunda eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Birkaç yıl öncesine kadar Alman finansal teknolojisinin geleceği olarak görülen online ödeme firması 'Wirecard'da 1,9 milyar euroden fazla para kaybolmuştu. Dönemin Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz da Wirecard skandalı yüzünden yasal bir değişikliğe gerek olmadığını belirterek, düzenleyici kurumların çok çalıştığını ve işlerini yaptığını söylemişti.

OLAF SCHOLZ'IN HAYAT HİKAYESİ

14 Haziran 1958 tarihinde Almanya'nın Osnabrück kentinde dünyaya geldi.

Lisans eğitimini hukuk fakültesinde tamamladı.

2011-2018 yılları arasında Hamburg Belediye Başkanlığı yaptı.

2018-2021 yılları arasında Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2019 yılında Sosyal Demokrat Partisi Başkanlığı seçimlerinde aday oldu fakat Klara Geywitz'e kaybetti.

2020 yılında partisi tarafından Almanya genel seçimlerinde başbakan adayı olarak gösterildi.

26 Eylül 2021 tarihinde yapılan genel seçimlerde Sosyal Demokrat Partisi'nin birinci çıkması üzerine Olaf Scholz, Başbakan oldu. 8 Kasım 2021 tarihinde mevcut Başbakan Angela Merkel'in görev süresinin dolması üzerine Başbakanlık görevi resmen başladı.

Seçim döneminde, Almanya'da asgari ücretin 9,50 eurodan 12 euroya yükseltmesini vaat etti.

WIRECARD SKANDALI

Almanya ekonomi tarihindeki en büyük finansal skandallardan biri olan 'Wirecard' nedeniyle oldukça eleştirildi. Olaf Scholz'un bakanlığına rapor veren Federal Mali Denetleme Kurumu (BaFin), 2020 yılında kayıp olan 1,9 milyar euroyu fark etmemişti.

Fakat son 3 yıldır Angela Merkel'in kabinesinde yer alan Olaf Scholz'un yükselen yıldız olduğunu söylemek mümkün.

Olaf Scholz'un eşi Britta Ernst, Brandenburg Eyaleti'nde Eğitim Bakanı olarak görev yapıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN