Öykü Serter kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte biyografisi

Öykü Serter kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi? İşte biyografisi

İki üniversite okumasının yanı sıra yüksek lisans ve doktora yapan Öykü Serter, profesyonel olarak yaptığı yüzücülükte milli takıma kadar yükselme başarısı gösterdi. Uzun yıllar yer aldığı medya sektörüne, genç yaşta radyoculuk yaparak adım attı. İşte, Öykü Serter biyografisi...

Öykü Serter, verdiği bir röportajda, medya patronu Acun Ilıcalı ile olan arkadaşlığını şu sözlerle anlattı: "Acun Ilıcalı ile daha önce ekranda birlikte program bile sunduk aslında. Televizyonun her aşamasında bizzat çalışıp emek vermiş, üstelik kendi emeğinin karşılığında bir kanalın sahibi olabilme başarısını gösterebilmiş bir patronu elbette ki, mevcut medya düzenindeki idari mercilerle kıyaslamak mümkün değil... Gıpta edilecek bir başarı hikayesi...

Yıllar önce Show TV'de ben 5T5'i yaparken aynı montaj masalarında yer kapmak için didiştiğimizi hatırlıyorum. Bugün Acun Medya'nın yaptığı bütün işlerde Acun Ilıcalı'nın yılların tecrübesine dayanan kurgu ve müzik-görüntü senkronundaki ustalığı önemli bir fark yaratıyor.

TV8 ise işleyişi farklı bir kanal; üniversite kampüsünde takılmaya gelir gibi taze, genç ve dinamik bir hava var... Dünyada televizyonda ne yapıldığını bilmekle kalmayıp bu iş bizde tutmaz diyenlere inat yeni ve farklı işleri denemekten korkmayan cesur hamlelerini de seviyorum; en nihayetinde haber bülteni olmayan bir kanaldan bahsediyoruz. Sevdiği ve bildiği işi yapmanın sonucu başka türlü olamazdı."

ÖYKÜ SERTER'İN SORUŞTURMA AÇILAN SÖZLERİ

Öykü Serter'in 30 Ekim 2020 günü yaşanan İzmir depreminin ardından yaşanan olaylarla ilgili AK Parti hükümetine ve yetkili bakanlara yönelik eleştirilerde bulunması nedeniyle ismi açıklanmayan bir vatandaş, 3 ay sonra mahkemeye giderek ihbarda bulundu. Ünlü sunucu, bu sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılmasına "Şereftir" yanıtını verdi. Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın kendisine destek mesajını da paylaşan Öykü Serter, "Madenci dostlar, bir kez daha cesaretle taçlandırdınız" ifadesini kullandı.

oy24.jpg

ÖYKÜ SERTER'İN HAYAT HİKAYESİ

26 Şubat 1975 tarihinde Ankara'nın Çankaya semtinde dünyaya geldi.

Ankara TED Koleji'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde tamamladı. İkinci üniversitesini Latin Dili ve Edebiyatı bölümünde okudu. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi'nde radyo-televizyon üzerine, doktorasını Bahçeşehir Üniversitesi'nde sinema üzerine yaptı.

Öykü Serter, kurbağa branşında milli takım düzeyinde yarışan bir yüzücüdür. Yüzme dalında 250'si altın olmak üzere toplam 800 madalya kazandı.

Medya sektörüne Capital Radio'da DJ lik yaparak adım attı. Ardından Number One FM'de çalıştı. Daha sonra CINE5'te yayınlanan '5'de 5' adlı müzik programını sundu. Daha sonra haber/belgesel programı ve konuklu müzik programı hazırlayıp sundu.

2000'li yılara damgasını vuran 'Biri Bizi Gözetliyor' (BBG) yarışma programındaki sunuculuğuyla geniş kitlelerce tanındı. 'Biri Bizi Gözetliyor'dan sonra 'Akademi Türkiye' ve 'Anadolu Rüzgarı' yarışma programlarında sunuculuk kariyerini sürdürdü.

2006 yılında Ragga Oktay ile birlikte hazırladıkları 'Bilimsel Uygulama Merkezi' (BUM) adlı yarışma izleyicilerden büyük ilgi gördü.

14 Temmuz 2007 Cumartesi günü evinden spor yapmak için çıkan Öykü Serter, yan komşusunun Pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğradı ve sol uyluk kemiği ile iki ayak bileğinden yaralandı

2010 yılında TRT 1'de '1. Lig Günlüğü' ile 'MasterChef Türkiye' adlı programı ve 2011 yılında Star TV'de yayınlanan 'Star Akademi'yi sundu.

Eylül 2014'te başlayan 'Bu Tarz Benim' adlı yarışma programında Uğurkan Erez, Nur Yerlitaş, Ivana Sert ve Kemal Doğulu ile birlikte jüri üyeliği ve sunuculuk yaptı.

Temmuz 2015'te TV8'de yayınlanan 'Rising Star' adlı müzik yarışmasında Mustafa Sandal, Demet Akalın, Fuat Güner ile birlikte jüri üyeliği ve sunuculuk görevinde bulundu.

2016 yılında 'İşte Benim Stilim' yarışmasında Neslihan Yargıcı ve Hakan Akkaya ile beraber jüri üyeliği yaptı. 18 Nisan 2016 tarihinde TV8 ekranlarında başlayan 'Fenomen' adlı yarışmada sunuculuk görevini üstlendi.

oykuserter-70208778-401044660788584-3692173107688549400-n.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1975 doğumlu olan Öykü Serter, 2021 yılı itibarıyla 46 yaşındadır ve bekardır.

İyi seviyede İngilizce, giriş seviyesinde Osmanlıca bilmektedir.

Öykü Serter 1.67 metre boyunda, 51 kilo ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @oykuserter, Twitter'da @laforizma kullanıcı adıyla yer almaktadır.

ÖYKÜ SERTER DİZİLERİ

2004 - İstanbul Şahidimdir
2006 - Ah Bir Polis Olsam
2012 - İşler Güçler (Yüzme Öğretmeni) (Konuk Oyuncu)

ÖYKÜ SERTER TV PROGRAMLARI

* B.U.M.
* Acemi Birlik
* Biri Bizi Gözetliyor
* Akademi Türkiye
* Anadolu Ateşi
* Bu Tarz Benim
* İşte Benim Stilim
* Fenomen
* Doya Doya Moda

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN