Rahmi Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli, nereden mezun? İşte hayat hikayesi

Rahmi Özkan kimdir, kaç yaşında, nereli, nereden mezun? İşte hayat hikayesi

1939 doğumlu olan Rahmi Özkan, üniversite eğitimini hukuk üzerine tamamladı ve uzun yıllar avukatlık yaptı. 90'lı yıllardan itibaren çeşitli televizyon programlarına hukuk danışmanlığı yaptı. Sonra olarak Müge Anlı ile Tatlı Sert programında daimi konuk olarak hukuki görüşlerine başvuruldu. İşte, Rahmi Özkan biyografisi...

Gençlik yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif rol alan Rahmi Özkan, 1961 Anayasası'nın halk oylamasına sunulmadan önce radyodan ulusa sesleniş yapan dönemin Cumhurbaşkanı Orgeneral Cemal Gürsel'e eşlik etti. Ünlü hukukçu 1961 Anayasası'na 'Evet' oyu verilmesi çağrısında bulundu.

Sabah kuşağında en çok izlenen programı olan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'te kayıp vakalarını hukuki olarak değerlendiren Rahmi Özkan'ın, nisan ayından beri ekranlara çıkmaması üzerine öldüğü iddiaları ortaya atıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Müge Anlı, 'Rahmi Özkan öldü' haberlerinin asılsız olduğunu ve deneyimli hukukçunun yeni sezonda programda olacağını söyledi.

2021-07-29-173335.jpg

RAHMİ ÖZKAN'IN HAYATI

1939 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde dünyaya geldi.

İlkokul ve ortaokul eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra, liseyi Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'ne bitirdi. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bitirdi.

Üniversite öğrencisiyken derneklerde gösterdiği sosyal çalışmalar nedeniyle üniversitelerin üst teşekkülü olan Rahmi Özkan, Milli Türk Talebe Birliği genel kuruluna hukuk fakültesi delegesi olarak katıldı. Önce Milli Türk Talebe Birliği Genel Kurul Başkanlığı'na, daha sonra da Milli Türk Talebe Birliği İstanbul İcra Konseyi Başkanlığı'na 1961 yılında seçildi ve bu görevini 1963 yılına kadar sürdürdü.

1963-1965 yılları arasında askerlik görevini yedek subay olarak yaptı.

1970 yılında kendi ofisini açarak serbest avukatlık yapmaya başladı.

90'lı yıllarda Haluk Bilginer ve Cem Kurtoğlu'nun sunduğu 'Sıcağı Sıcağına' programına konuk olarak katılan Rahmi Özkan, 2000'li yıllarda Serap Ezgü'nün programında danışman olarak görev yaptı.

2021 yılında 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' adlı programda hukuki konularda görüşlerine başvuruluyor.

Rahmi Özkan, Güzin hanımla evlidir ve bir oğlu, bir kızı vardır.

es8a7xpxaaattpn.jpg
Rahmi Özkan

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN