Yıldız Ayhan kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Yıldız Ayhan kimdir? Neden öldü, kaç yaşındaydı? İşte hayat hikayesi

Türk halk müziğinin emektar isimlerinden Yıldız Ayhan'ın vefat ettiği öğrenildi. Bir süre önce zatürre teşhisiyle tedavi altına alınan ünlü sanatçı, 83 yaşındaydı. İşte, Yıldız Ayhan biyografisi...

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Yıldız Ayhan'ın ölüm haberini kamuoyuna şarkıcı Sümer Ezgü şu sözlerl duyurdu: "Halk Müziğimiz' in yıldızını değerli sanatçı büyüğümüz Yıldız Ayhan'ı kaybettik."

Acı haberi alan sanatçının yakın dostları ve Türk sanat müziğinin günümüz temsilcileri, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları yayımladı.

yildiz-ayhan-567.jpg

YILDIZ AYHAN'IN HAYATI

1938 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Yıldız Ayhan aslen Kırım Tatarıdır.

1956 yılında şarkıcı oldu ve Ankara Radyosu'na katıldı. Türkiye'de Kırım Tatarca şarkılarını söyleyen ilk şarkıcılardan biri olarak tarihe geçti.

1979 yılında İstanbul Radyosu'na geçen Yıldız Ayhan, 1999 yılında emekli oldu.

TRT sanatçısı eşi Ahmet Gazi Ayhan'ı 1991 yılında kaybetti.

YILDIZ AYHAN'IN VEFATI

Yıldız Ayhan, 2020 yılında evinde düşerek kalça kemiğini kırmıştı. Bir dizi ameliyat geçiren sanatçı, geçtiğimiz mayıs ayında zatürree teşhisiyle hastanede tedaviye alınmıştı.

Durumu ağırlaşan Yıldız Ayhan, 15 Haziran 2021 günü 83 yaşında hayatını kaybetti. Nurdan ve Özlem adında iki kızı ve dört torunu vardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN