Alparslan Büyük Selçuklu dizisi Hacerü'l-esved taşı nedir? Hacerü'l-esved neden kutsal?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi Hacerü'l-esved taşı nedir?  Hacerü'l-esved neden kutsal?

TRT 1 ekranlarında yer alan Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde görülen Hacerü'l-esved taşının neden önemli olduğu merak edilirken taşın nerede olduğu ise araştırılmaya başlandı. Hacerü'l-esved taşı nerede? Hacerü'l-esved taşı neden önemli? Müslümanlar için önemli olan Hacerü'l-esved taşı hakkında detaylar...

Müslümanlar için önemi büyük olan Hacerü'l-esved taşı Kabe'de bir duvarda yer alıyor. Müslümanlar için kutsal kabul edilen Hacerü'l-esved taşı hakkında yapılan araştırmaların sonucu haberimizde yer almaktadır

Müslümanlar için hac farz kılınan ibadet olurken umre de yerine getirilmesi gereken ibadet olurken Mekke'ye giden Müslümanlar, Kabe'yi tavaf eder ve Hacerü'l-esved taşı selamlanır. Siyah taş anlamına gelen bu kutsal taşın özellikleri yerden 1.5 metre yükseklikte olup yaklaşık olarak 30 cm çapında olup ve yumurta şeklinde bulunuyor. Koyu kırmızı renkte olmasının nedeni ise şeklinden ötürü olduğu biliniyor.

Hz. İbrahim tarafından Kabe'nin inşaatı sırasında başlangıç noktası belirlemek amacıyla yapılan Hacerü'l-esved taşı hakkında kulaktan kulağa dolma bilgilerde bulunuyor.

Siyah taş anlamı nedir

Gündemde yer alan rivayetlere göre ise Hacerü'l-esved cennetten indirildiği Nuh tufanı sırasında Ebu Kubeys dağından koruğu ve Hz. İbrahim'in Kabe inşası sırasında oradan getirildiği belirtildi.

Kabe zaman içerisinde sel ve yangın gibi doğal afetlerde ayrıca insan saldırılarına maruz kaldığından ötürü Hacerü'l-esved taşı ise hasarlar alarak tekrardan büyük özenle onarıldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN