Akif Beki: İktidar kelime oyunuyla günü kurtarmaya bakıyor

Yıldıray Oğur ve Akif Beki gündeme dair konuları Reşitpaşa Yokuşu'nda konuştu. AK Parti'nin 'deniyoruz' dediği yeni ekonomi modelinin yarattığı krizle ilgili, " İsim değiştirmekle hakikat değişmiyor. İktidar Kelime oyunuyla günü kurtarmaya bakıyor" dedi.

Yıldıray Oğur ve Akif Beki KARAR TV'de iktidarın yeni ekonomi modeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın TRT yayınını değerlendirdi. AK Parti'nin yeni büyüme modeli hakkında konuşan Beki, iktidarın yeni ekonomi modelinin istikrarsızlık yarattığını ifade etti.

"BU İSTİKRARSIZLIKLA ÖNÜMÜZÜ GÖREMEYİZ"

Beki, kurdaki dalgalanmanın hem içte hem dışta sorun yarattığını belirterek, "Kurdaki iniş çıkışta finansal istikrar görebiliyor musunuz? Kur patladı ihracatçılar yaşadı' diyenler yanılıyorlar. Çünkü fiyat belirleyemiyorlar. Bugün alıp sattığını yarın aynı fiyatla alacağı meçhul. Fiyat sürekli oynuyor. Böyle bir istikrarsızlıkta önümüzü görmemiz mümkün değil" dedi.

"BİRÇOK KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR"

Yıldıray Oğur ise uygulanan ekonomi modelinin uzun zaman alacağını ve bu sürede çok sayıda insanın işsiz kalabileceğini vurguladı. Oğur, "Seçime 1,5 yıl var. Bahsedilen politika 5 yıllık bir hikaye. O arada insanların çoğu işini kaybedecek, enflasyon yüzünden ezilenler olacak" dedi.

"İSİM DEĞİŞTİRMEKLE HAKİKAT DEĞİŞMİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat pahalılığını enflasyon kaynaklı olmadığını yaşanılan krizin kurdan kaynaklı olduğu görüşü hakkında Beki, "Adına enflasyon değil de kurdan kaynaklı demek o işin hakikatini değiştirmiyor. İnsanların hayat pahalılığına ezdirildiği gerçeği değişmiyor. Bu tür kelime oyunlarıyla iktidar günü kurtarabileceğini düşünüyor. Vatandaş yaşadığı gerçekliğe mi inanacak yoksa kendisine söylenene mi inanacak?" dedi.

"BU MODEL BANA GÜVENİN MESAJIDIR"

İktidarın yeni dediği ekonomi modelin 19 yıllık bir sürecin sonucu olduğunu belirten Beki, "Erdoğan, kendi liderliği üzerine güven bina temin ediyor bu politikayı. Bu bana güvenin mesajıdır" ifadesini kullandı.

İktidarın 2023 için hedef bile vaat edemediğini söylene Beki," 2013 yılında kişi başına düşen hedef 10 bin doların altına onu yakalaması da hayal" dedi.

"TÜRKİYE UCUZ MARKET ZİNCİRİNE DÖNDÜ"

Türkiye'nin ucuz market zincirine döndüğünü belirten Oğur, AK Parti içerisinde de bu modele inanmayanların olduğunu söyledi.

"ERDOĞA'NA HAZIR METİN OKUTULMASI ONA KÖTÜLÜKTÜR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TRT'de katıldığı yayın sosyal medyada tartışma konusu oldu. Programda Erdoğan'ın faiz ve dolar kuru hakkındaki açıklamaları ve gazetecilerin yönelttiği 'sorular' sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına hızlıca girdi.

"BUNLARI DIŞ GÜÇ GELSE YAPAMAZ"

Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hazır metin hazırlanması ve okutulmasının ona en büyük kötülük olduğunu vurgulayarak, "Erdoğan'ın markasının en büyük değeri sahiciliğinden geliyor onu alıp götürüyor. Bu onlara dış güç yapamaz. TRT bunu nasıl yapabilir?" dedi.

Beki sözlerine şöyle devam etti:

"Programda, Cumhurbaşkanına sorulan sorularda verilen cevaplarda bulutların üzerindeydi. Kitabi cümlelerle katıldığında ortaya bir sunilik çıktı. Erdoğan kontra sorularda daha da iyidir. Buna gerek yoktu. Cumhurbaşkanına cevabı içinde sorular sormak iyi değil, bu ona yardımcı olmak değil. Hazır metin cevaplar kullandırmak ona kötülük" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN