Hasan Seymen: Yargı mensupları mafyatik tiplerin otelinde kalamaz | Bi' Karar Ver

Bi' Karar Ver'e Hukukçu Hasan Seymen oldu. Sedat Peker dün yayınladığı 9. videosunda, Sezgin Baran Korkmaz'a ait bir otelde bazı yargı mensuplarının ücretsiz konakladığını dile getirmişti. Peker'in bu iddiasına Seymen şöyle cevap verdi: Hakim ve savcılar hiçbir işadamının otelinde bilabedel kalamaz, hiçbir tatilini bedava yapamaz, bunu yaptıysa derhal görevden uzaklaştırılması için, bu çok önemli bir sebeptir.

DEMET İLCE | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi'Karar Ver'e bu kez Hukukçu Hasan Seymen konuk oldu. Sedat Peker'in 9. videosundaki iddialarına ilişkin konuşan Seymen, dün Güney Beldesinde yapılan belediye seçimlerine de değindi.

"YARGI MENSUPLARI MAFYATİK TİPLERİN OTELİNDE KALAMAZ"

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker son videosunda, SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın bir otelinde bazı hakim ve savcıların ücretsiz olarak konakladığını iddia etti. Seymen Peker'in bu iddiasını şöyle değerlendirdi:

"Bu kişinin otelinde şu anda görevde olan üst düzey bir hakimin bu işleri organize ettiği, yattığı kalktığı ismi verilerek ve görevi söylenerek iddia ediliyor. Peker'in elinde orada kalan hakimler ve savcılar ile ilgili de bir liste olduğu söyleniyor. Diyor ki 'siz kaç para maaş alıyorsunuz ki oranın süit dairelerinde tatil yapabiliyorsunuz?' Bunların hepsinin hızla Adalet Bakanlığı ve HSK tarafından incelenmesi gerekir. Çünkü bir hakim ve savcı bağımsızlığını, tarafsızlığını korumak zorundadır. Hiçbir işadamının otelinde bilabedel kalamaz, hiçbir tatilini bedava yapamaz, bunu yaptıysa derhal görevden uzaklaştırılması için, bu çok önemli bir sebeptir. Çünkü tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş demektir."

"İKTİDAR KAFASINI KUMA GÖMEMEZ"

Peker'in vahim iddiaları hakkında konuşan Seymen, bu iddiaların Cumhurbaşkanı hariç herkes tarafından ciddiye alındığının altını çizdi. Savcıların henüz harekete geçmemiş olmasını, "Savcıların harekete geçmesini beklemek bir hayalperestlik" diyerek eleştirdi ve Türkiye'nin artık bir hukuk devleti olmadığını dile getirdi. Seymen, iktidara tepkisini şu sözlerle gösterdi:

"Şu anda Türkiye, günlük kararnameler ile yönetilen bugünden yarına tek adamın vereceği kararlar göre şekillenen bir hukuk yapısına sahip. Bu yapıyla Sedat Peker'in iddialarının araştırılacağına inancım yok. Bu kadar somut delil varken iktidar kafasını kuma gömemez."

"İKTİDAR MUHALEFETE KORKU YERLEŞTİRDİ"

Sedat Peker'in ifşaatlarına karşılık muhalefetin yaklaşımını da değerlendiren Seymen şöyle konuştu:

"İktidarın, muhalefetin mensuplarına yerleştirdiği bir korku var; Kürtlerin hakkını savunursanız PKK' lı damgası yersiniz, Sedat Peker'den alıntı yaparsanız mafyanın ağzıyla konuşuyor olursunuz. Bunu kendileri yaparsa hiç bir problem yok."

"BU ZAFER SON ZAFERLERİ OLACAK"

Dün Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde belediye seçimleri yapılmıştı. Oylama yapıldığı sırada Gelecek Partisi seçmenleri ve AK Parti seçmenleri arasında tartışma yaşanmıştı. Seçimleri kazanan AK Parti ile ilgili 'Bu zafer onların son zaferi olacak' diyerek tepki gösteren Seymen, çok önemli bir bilgi paylaştı:

"Güney beldesindeki seçimde iktidar seçmenlere bilgisayara dağıttı. Siyasetin finansmanında, şeffaf kurallar getirilmesi ve seçmelere rüşvet dağıtılmaması lazım. Bu alışkanlıklardan bir an önce vazgeçilmeli."

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Hasan Seymen: İnfaz yasalarıyla mafya babaları serbest bırakıldı.

Sokakta AK Parti'den çok ciddi bir kaçış var.

(Erdoğan'ın faiz açıklaması) Nerede kaldı MB'nin bağımsızlığı? Erdoğan'ın açıklamasından sonra 90 milyar lira uçtu gitti.

(Erken seçim olur mu?) Sayın Cumhurbaşkanı tekrar aday olabilmesi için erken seçim yapmak zorunda. Ama ben 2021 yılı içinde bir erken seçim olacağını düşünmüyorum, 2022 yılında olur diye tahmin ediyorum.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN