CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: 'Hayaldi gerçek oldu' 15 lira soğan kimin aklına gelebilirdi

KARAR TV'nin 'Orta Dalga' programında Gülay Erdemli'nin sorularına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yanıt verdi. KARAR TV ekranlarında konuşan CHP'li Tekin iktidarın ekonomi politikasına sert eleştiriler yaptı. Tekin, "Bir ülke düşünün 3 milyon insan düzenli kirasını ödeyemiyor. Bir ülke düşünün çocuğunuza süt alamıyorsunuz. AK Parti'nin çok güzel bir sloganı vardı. 'Hayaldi gerçek oldu' sloganları vardı. 15 lira soğan kimin aklına gelebilirdi!" şeklinde konuştu.

MERVE ŞİŞMAN

Gülay Erdemli'nin Orta Dalga programında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin sorulara yanıt verdi.

"ÜLKEDE 3 MİLYON İNSAN DÜZENLİ KİRASINI ÖDEYEMİYOR"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 'Türkiye'nin ekonomi modelini' değerlendirerek yorumda bulundu. CHP'li Tekin, AK Parti'nin sloganlarından bir tanesi olan 'hayaldi gerçek oldu' cümlesini değerlendirerek, "Bir ülke düşünün 34 milyon insan kredi kartına mahkum olmuş. Bir ülke düşünün 3 milyon insan düzenli kirasını ödeyemiyor. Bir ülke düşünün çocuğunuza süt alamıyorsunuz. Eti almayı unuttu insanlar. AK Parti'nin çok güzel bir sloganı vardı. 'Hayaldi gerçek oldu' sloganları vardı. 15 lira soğan kimin aklına gelebilirdi! 2019 yılında 'soğan ve patates teröristleri' diye kavram çıkardılar. Meyve sebze hallerine baskılar yapıldı. Bu filmleri, bu fragmanları gördük." ifadelerine yer verdi.

"SEFALET HARİTASINA BAKIYORUM UZUN SÜRE DAVAYA İNANMIŞLAR"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AK Parti'ye İstanbul içerisindeki ilçelerden oy vermiş seçmen gruplarına değinerek şu cümleleri söyledi: "Bizim seçmenimiz çok enteresan bir seçmen, önce kimi göndereceğine karar verir. Seçimlerin tamamına bakın. Çünkü seçmenimize çok çile çektirilmiş, çok ızdırap çektirmişler. Şimdi sefalet haritasına bakıyorum; Bağcılar, Sultanbeyli, Sultangazi, Arnavutköy... buralar uzun süre davaya inanmış. Oy vermişler, arkalarında durmuşlar. Bizim intikam duygumuz genlerimizde var. Bunu yaşatanlar için değişim konusunda kararlılar var karşılarında. Muhalefetin bir oyun kurması gerekiyor."

"ADAY OLARAK GÖNLÜM GENEL BAŞKANIMDAN YANA"

Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik aday tartışması konusunda CHP'li Tekin, "Çok birikmiş sorunlar var. Aşılamayacak sorunlar değil bunlar. Aday olarak benim gönlüm genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana. Demokrasi, özgürlük, hukuk... Merkez Bankası bugün kimin 1 dolar bozduğunu çok rahatlıkla görebiliyor. Merkez Bankası Başkanı bir programda konuştu. Bizim hesaplarımıza göre 20 milyar dolar bizim yatırımcılarımız, iş adamlarımız parasını yurt dışına götürmüş. Ama bir rivayete göre de 500 milyar dolar deniliyor. Bunu Merkez Bankası Başkanı söylüyor." şeklinde konuştu.

gursl.png

"GENEL BAŞKANIMA KIRGINLIĞIM GEÇMEZ"

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışma hakkında konuştu. "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" cevabını veren ve bu sözleri tartışma konusu olan Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Yetkisi yok" sözleri sebebiyle kırgın olduğunu söyledi. Bu tartışmanın ardından KARAR TV ekranlarında tekrar konu gündeme geldi. CHP'li Gürsel Tekin, "Genel Başkanıma kırgınlığım geçmez! Benim konuştuklarımı kimse dinlemedi. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin fıtratında, genelinde büyümüş bir insanım. Kendime servet edinmedim, partime laf ettirmedim, partim her şeyin önündeydi. Kırılmadım, kırılgan olmadım. Benim konuştuklarımı kimse dinlemedi. Akit'in manşeti ile arkadaşınızı infaz ediyorsunuz. Neden kırılmayayım? Küslük abi kardeş ilişkilerinde olur. Ben Genel Başkanımın yol arkadaşıyım. 4 tane Genel Başkan ile çalıştım." şeklinde konuştu.

video.png

"AK PARTİ MEDYASINI ÇOK SEVİYORUM"

Aksaray’da, pazarda karşılaştığı CHP milletvekillerine "Ankara'ya selamımı söyleyin. ‘Aç yok’ diyorlar. Gelsinler ben göstereyim aç insanları" diyen Elif Yılmaz, bu sözlerinin basında yer almasının ardından bazı gazeteler tarafından hedef gösterildi. CHP'li Gürsel Tekin'in söylediklerinin yalanlamasını isteyen basın için Tekin şu sözleri söylüyor: "A Haber, benimle konuşan bir ablanın evine gidiyor 'Gürsel Tekin'e söylediklerini yalanla' diyor! Anadolu kadını, aslanlar gibi 'lafımın arkasındayım' demiş! AK Parti medyasını çok seviyorum onlarda beni çok sever. Bir ablam 7 kez AK Parti'ye oy vermiş. Anadolu kadının evine gidiyorlar. Arkamızdan konuşsunlar diye kışkırtıyorlar. Böyle pespaye bir şey olabilir mi?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN