Deli baldan dolayı krize giren 'Balkız' şimdi de dünya gündeminde

Geçtiğimiz gün çokça Deli Bal tükettiği için krize giren yavru ayının haberleri Türkiye'deki sosyal medya gündeminin ardından dünya medyasında da ilgi odağı olmaya başladı. Dünya medyasında manşetlere konu olan o yavru ayıya ise Ormancılar 'balkız' adını vermişti.

Düzce’nın Yığılca bölgesinde bir yavru ayı, bal kovanlarına daldı ve burada üretilen, halk arasında da “deli balı” diye bilinen orman gülü balını yedi.

Tüketilmesi fazla tavsiye edilmiyor

Bu bal, insanlara fazla tavsiye edilmiyor; adı üzerinde “deli balı.” Böyle adlandırılmasının nedeni ise içerisinde yer alan “grayanatoksin” denen madde. Bu madde, alınan miktara da bağlı olarak tansiyon düşmesine, hatta halüsinasyon görülmesine neden oluyor.

Olaylardan habersiz yavru ayı ise bundan kilolarca yedi ve fenalık geçirdi. Onu gören vatandaşlar Orman Genel Müdürlüğü ekiplerine haber verdi, yediği baldan neredeyse “sarhoş” vaziyette olan ayı ekipler tarafından tedaviye alındı. Yavru ayının videosu dün sosyal medyanın en çok izlenen videolarından olmuştu ve gündeme oturmuştu.

Dünya medyasında manşetlere konu oldu

Öte yandan Ormancılar, deli bal yiyip fenalaşan ayıya 'balkız' ismini verdi ve böylelikle ' balkız' bir anda Türkiye gündeminin bir numaralı konusu oldu. Bugün ise 'balkız' dünya medyasında manşetlere konu oldu.

İlgili Haberler