Düzce'de deli bal yiyen ayı kendinden geçti

Düzce'de deli bal yiyen ayı kendinden geçti. Düzce'nin Yığılca ilçesinde yapılan bal, ayının bayılmasına sebep olurken Orman İşletme Müdürlüğü ise kendinden geçen ayıyı kaldırmak için kamyonet getirtti. Ayının sarhoş gibi anlarını görenler ise gözlerine inanamadı.

Düzce'nin Yığılca ilçesinde üretilmiş olan deli balı yiyen ayı bir anda bayıldı.

İddiaya göre Ormanlarında deli bal üretimi yapan arıcılar, kovanlarının parçalandığını ve ballarının yanında sarhoş gibi gözüken bir ayı olduğunu fark etti. Durumu fark eden arıcılar ise ayının deli ballarından çok fazla yiyerek kendinden geçtiğini düşündü bu yüzden Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber verdi.

"Az yeseydin balı, bal tuttu seni"

Baygın ayı görevliler tarafından Orman İşletme Müdürlüğü aracına alınırken ayıyı kamyonet kasasına koyan arıcılar, "Az yeseydin balı. Bal tuttu seni. Bal tuttuysa birazdan canlanır ve bize saldırır" dedi. Kamyonetin kasasına oturtulan ayının sarhoş gibi halleri görenleri şaşırtırken kontrolleri biten ayı ise ormana bırakıldı ve gözlerden kayboldu.

Bakanlıktan açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sosyal medya hesabında, yavru boz ayının tedavi sürecine ilişkin görüntülerin yer aldığı bir video yayımlandı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) tarafından ise tedavisi sürdürülen yavru ayının durumunun iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi. Bakanlık, ayrıca yavru boz ayı için isim arandığını da kaydetti.

5.jpg

Deli Bal

Öte yandan Deli bal, arıların Kafkas ormangülü çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya sebep olan arı ürününe verilen isimdir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir