DEVA Partili Sanem Oktar: Bizim anayasamızda Türklüğü çıkarmakla ilgili bir önerimiz yok

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ile gündemi değerlendirdi. DEVA Partili Oktar, cumhurbaşkanlığı aday tartışmasına yönelik 'kendi içimizde istişarelere başladık' şeklinde konuştu. Oktar, 'Türklük' tartışması üzerine "Bizim anayasamızda Türklüğü çıkarmakla ilgili bir önerimizde yok. Biz anayasanın 66. maddesinde Türklük tanımına yönelik bir öneride bulunduk" ifadelerine yer verdi.

MERVE ŞİŞMAN

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur konukları DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar ile gündeme yönelik konuştu. KARAR TV'nin Bi Karar Ver programında sorulara cevap veren DEVA Partili Oktar 'Türklük' tartışmasına dikkat çekti. Sanem Oktar tartışmaya yönelik, "DEVA Partisi'nin Türklük ve Türk olmakla ilgili herhangi bir problemi yok. Bizim anayasamızda Türklüğü çıkarmakla ilgili bir önerimizde yok. Biz anayasanın 66. maddesinde Türklük tanımına yönelik bir öneride bulunduk." ifadelerine yer verdi.

ekrnn.png

"DEMOKRASİYE İNANDIĞIM İÇİN DEVA'DAYIM"

"84 milyonu kucaklayan, kapsayıcı bir önerimiz var. Kimsenin kendini dışarda hissetmeyeceği, kimsenin kimseyi onun adına tanımlamadığı bir tanımdan bahsediyoruz. Temel hak ve özgürlüklere inandığım için DEVA Partisi'ndeyim. Bir sabah uyandım ve 'anayasada Türklüğü kaldıran kadın' oldum. Akıl tutulması içerisindeydim. Televizyon programına çıktığımda 'beyaz Türk olarak neden DEVA Partisi'ne geçtiniz?' denildi. Ben de dedim ki, 'çeşitlilik için, demokrasiye inandığım için, eşit vatandaşlığa inandığım için' İşte bu temel nedenlerden dolayı DEVA'dayım. Biz bunları madde madde açıkladık." şeklinde konuştu.

"SÖZDE ÖYLE AMA ÖZÜNDE ÖYLE DEĞİL"

Hayat pahalılığı konusuna değinen DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar Erdoğan'ın 'enflasyonu düşüreceğiz' sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden beri aynı şey söyleniyor. Enflasyon, hayat pahalılığı düşecek deniliyor. Gerçeklikten bağının koptuğunu biliyor. Sözde öyle ama özünde öyle değil. Vatandaş 'Sen öyle söylüyorsun ama ben gittiğim zaman o ürünleri o fiyatlara alamıyorum' diyor ve gerçeklikle bağın koptuğunu anlıyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN