Emine Küçükali: Türkiye’nin yüzde 92'si deprem tehdidi altında!

KARAR TV'nin Orta Dalga programında Gülay Erdemli'nin konuğu İYİ Parti GİK Üyesi Emine Küçükali idi. Olası İstanbul depreminin ve Türkiye’nin depreme hazırlığının ele alındığı programda konuşan Küçükali: “20 yıldır hala İstanbul’da yıkılabilecek 300 bin binadan bahsediyoruz.”

UBADE EVLİ - ECE HANAŞOĞLU

Gülay Erdemli, konuğu İYİ Parti GİK Üyesi Emine Küçükali ile Türkiye’nin deprem gerçeğini Orta Dalga programında ele aldılar.

Türkiye’de deprem tehdidinin boyutlarını paylaşan Emine Küçükali, bilim insanlarının fay hatlarında yaptıkları incelemelere değinerek, “Türkiye topraklarının yüzde 92'sinin deprem tehdidi altında!” olduğunu kaydetti.

‘BU İŞİ PLANLAMAMIŞLAR’

Depreme hazırlıkların yetersizliğini anlatan Küçükali, 6300 Sayılı Yasanın 99 Depreminden 12 yıl sonra çıkarıldığını hatırlatarak, “Biz İstanbul’da depreme dayanıklı yapılar yapacağız derken 20 yıldır hala İstanbul’da yıkılabilecek 300 bin binadan bahsediyoruz. Bu işi planlamamış olduklarını, ciddiye almamış olduklarını bize çok net anlatıyor.” ifadelerini kullandı.

‘HERKES BİZE DUA EDİYOR’

İYİ Parti’nin Deprem ile ilgili aldığı önlemlere değinen Küçükali: “İnsanların depremde nasıl önlem alacağını biz yazılı bir broşür hazırladık, o broşürle birlikte kapıları tıklayıp anlatıyoruz. Şu ana kadar tahmini 120 bin haneye ulaştık.” Kapısını çaldıkları evlerdeki ailelerin kaçının depreme hazır olduğundan bahseden Küçükali, "Sadece bir kişi, ‘Ben kaptanım ne yapacağımı biliyorum’ dedi. Sadece o vardı. Onun dışında ne yazık ki kimse bilmiyor. Herkes bize bunu yaptığımız için dua ediyor. Zengin fakir demeden herkesin evine gitmeye çalışıyoruz.” dedi.

‘BENZİN İSTASYONUNDAN TOPLANMA ALANI’

Türkiye’nin depreme hazırlığını çarpıcı bir örnekle anlatan Küçükali, “Çatalca’da Subaşı mevkiinde gezerken bir benzin istasyonunda durduk, gözlerime inanamadım. Toplanma alanı neredeydi biliyor musunuz? Benzin istasyonunda! Depremde ölmezseniz ‘yanarak ölün’ der gibi bir şey.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN