Görenleri hayrete düşüren ilginç yetenek: Kafasına elmayla vurunca...

Emekli olduktan sonra kendini doğaya adayan adam, kafasına vurulan elmanın rengini ve cinsini tahmin ediyor. İlginç yeteneğiyle çevredekilerin ilgisini çeken emekli öğretmen, elma yetiştiriciliğinin püf noktalarını paylaştı.

Ardahan'ın Posof ilçesine özgü yetişen kırmızı elma, tadıyla ve rengiyle yiyenleri hayran bırakıyor.

Posof'ta elma yetiştiriciliği yapan emekli öğretmen Adnan Bozyiğit, emekli olduktan sonra kendini doğaya adayarak diktiği meyve ağaçlarıyla uğraşıyor.

kafasina-vurulan-elmanin-rengini-ve-turunu-biliyor-3.jpg

İlçeye has tescilli kırmızı elma da yetiştiren Bozyiğit, "Bu meyvenin esas rengini alabilmesi için soğuk hava ve kar ayazı görmesi gerekir. Dışarısına vuran soğuk elmanın kendisini koruması için özel salgıyla dışarısını kaplatarak, içerisini de olgunlaştırıyor" dedi.

İlçesinin tescilli kırmızı elması, tadıyla ve rengiyle yiyenleri hayran bırakıyor.

kafasina-vurulan-elmanin-rengini-ve-turunu-biliyor-2.jpg

KAFASINA VURULAN ELMANIN RENGİNİ VE CİNSİNİ BİLİYOR

Doğanın içinde bitkilerle yaşayan emekli öğretmen Adnan Bozyiğit, bitkilerle beraber yaşıyor. Bozyiğit, kafasına vurulan elmaların renk ve cinsini biliyor.

Meyvelere karşı ilgisini ve duyarlılığını evinin önüne diktiği fidanlarla anlatan Adnan Bozyiğit, kafasına vurulan elmanın cinsini ve rengini biliyor.

Çeşitli cins ve renkteki elmalar arasında kafasına vurulan elmanın rengini söyleyen Adnan Bozyiğit, görenleri şaşırtıyor.

kafasina-vurulan-elmanin-rengini-ve-turunu-biliyor-1.jpg

İlgili Haberler