Ayhan Aktar: Erdoğan Mustafa Kemal Paşa'yı taklit ediyor | Hal ve Gidiş

Ali Bayramoğlu, Hal ve Gidiş'te bu hafta Prof. Dr. Ayhan Aktar'ı ağırladı. Aktar, tarihsel gerçeklere değinerek şu çıkarımlarda bulundu: 2. Abdülhamit'in Cumhuriyet dönemindeki devamcısı İsmet İnönü'dür. Tayyip Erdoğan'la hiç benzeşmez. Tayyip Erdoğan'ın taklit ettiği adam, Mustafa Kemal Paşa'dır. Bunu itiraf etmek onlara zor gelse de, Tayyip Erdoğan illa mukayese edilecekse Mustafa Kemal'in politikalarıyla mukayese edilir.

Ali Bayramoğlu, KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı 'Hal ve Gidiş'te konukları ile önemli konuları ele almaya devam ediyor. Programa bu hafta Prof. Dr. Ayhan Aktar konuk oldu. Aktar, Çanakkale Savaşı ile ilgili yanlış bilinenleri anlattı ve bu savaşın zihinlere nasıl yanlış empoze edildiğine dikkat çekti. Aktar, Erdoğan ile ilgili önemli bir çıkarımda da bulundu.

YENİDEN ÜRETİLEN TARİHSEL GERÇEKLİKLER

"Çanakkale Savaşı'nda savaşanlar içerisinde Marmara bölgesinden toplandığı için yüzde beşlik Ermeni ve Yahudi vardı. Türk ordusu olduğu için de Osmanlı ordusu içinde gayrimüslimler Türkleştiriliyordu" diyerek Çanakkale Savaşı'na değinen Aktar, Çanakkale'nin insanların beynine nasıl yanlış empoze edildiğini şöyle anlattı:

"AKP'li belediyelerin düzenlediği Çanakkale turlarında, bölgedeki İmam Hatip okulunun hocası kendini rehber olarak ilan ediyor ve bütün savaşı cihatçı olarak anlatmaya başlıyor. Almanlar siliniyor. İnsanlara şu anlatılıyor: Peygamber Efendimiz de buradaydı ve geziniyordu. Yeşil cübbeli birtakım evliyalar, Müslüman askerlerin üstünden havalandılar. İngilizler onları görünce kaçtılar. Rehberler böyle anlatıyor."

"BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZ EZİKLİKTEN ZEVK ALAN BİR MİLLİYETÇİLİK"

Aktar, birtakım anılardan da bahsederek, Çanakkale'nin anlatılış tarzını şu sözlerle eleştirdi:

"Bizim milliyetçiliğimiz, eziklikten zevk alan bir milliyetçilik. Çanakkale turlarında ezik milliyetçiliğe uygun bir anlatı sergileniyor. Mesela askerlerimiz aç savaştı deniliyor, hiç de öyle değil. Biz tarih boyunca mağdur edilmiş, her taraftan kötü muamele görmüş ezik bir ulusuz. Biz her şeye hakkımız olduğunu düşünüyoruz."

"ERDOĞAN MUSTAFA KEMAL PAŞA'YI TAKLİT EDİYOR"

Aktar, yanlış aktarılan tarihi gerçekleri değerlendirdi ve çok önemli bir çıkarımda bulundu:

"2. Abdülhamit'in Cumhuriyet dönemindeki devamcısı İsmet İnönü'dür. Evhamları, paranoyaları, hesapları, çok ince ayar denge politikalarıyla İsmet İnönü, çok tipik bir Abdülhamit çocuğudur. Tayyip Erdoğan'la hiç benzeşmez. Tayyip Erdoğan'ın taklit ettiği adam, Mustafa Kemal Paşa'dır. Bunu itiraf etmek onlara zor gelse de, Tayyip Erdoğan illa mukayese edilecekse Mustafa Kemal'in politikalarıyla mukayese edilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN