İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba: 2023 AK Parti için çok zor geçecek

KARAR TV'de konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Bütün soruların anahtar kelimeleri şunlar; ekonomi, hukuk, adalet, demokrasi, bağımsız yargı, kuvvetler ayrılığı, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, yozlaşma, israf, gelirin eşit bir şekilde vatandaşlara dağıtılamaması. 2023'ün AK Parti açısından çok zor geçeceğine ve seçimlerin muhalefetin lehine sonuçlanacağına yürekten inanan biriyim" dedi.

MERVE ŞİŞMAN

Gülay Erdemli konuğu İYİ Parti Genel Başkan Başdanışman Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orta Dalga Programında gündemi değerlendirdi.

"GÖÇMEN KONUSUNU İYİ YÖNETEMEDİK"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, sığınmacı problemini değerlendirdi: Hükümet olarak göçmenler konusunu iyi yönetemedik. 500 bin insanın yaşadığı ve ucuz emeğin olduğu bir yerde tabii ki Urfalı hemşerilerim haklı olarak sıkıntılar içinde oldu. Bu konuda uyarıda bulundum. Urfalı vatandaşlarım sıkıntılar yaşadı, kültürel bağlamda farklılık oldu.

"İMAMOĞLU TÜRKİYE'NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASİ AKTÖRÜDÜR"

İYİ Partili Fakıbaba, Saraçhane'de meydana gelen mitingi değerlendirdi. Meral Akşener'in birleştirici bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, "Bu kararı hükümetin lehinde olarak düşünen arkadaşlar var ise İstanbul seçimlerini kaybettiklerindeki pozisyona düşeceklerinin farkında değiller. Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin çok önemli bir siyasi aktörüdür. Saraçhane meselesi değerli. Meral Hanım'ın anında oraya hareket etmesi, Ekrem Bey'i adaletsizlikle karşı karşıya kaldığı durumda yalnız bırakmaması kadar insani bir görev olamaz. Hükümet altılı masayı dağıtmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Hükümet altılı masaya nifak sokmak için basit siyasi hamleler yapıyor. Altılı masa seçimin önemli olduğunu çok iyi biliyor" ifadelerine yer verdi.

"2023 AK PARTİ AÇISINDAN ÇOK ZOR GEÇECEK"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti'nin 2023 seçimlerinde çok zor bir durumla karşı karşıya kalacağına değindi. İYİ Partili Fakıbaba, "Bütün soruların anahtar kelimeleri şunlar; ekonomi, hukuk, adalet, demokrasi, bağımsız yargı, kuvvetler ayrılığı, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar, yozlaşma, israf, gelirin eşit bir şekilde vatandaşlara dağıtılamaması. Bütün anahtar kelimeler bunlardır. Bunlara baktığınızda 2023'ü görmek çok büyük bir kehanet değil. 2023'ün AK Parti açısından çok zor geçeceğine ve seçimlerin muhalefetin lehine sonuçlanacağına yürekten inanan biriyim." şeklinde konuştu.

"KÜRTLERE KARŞI TUTUM OLSAYDI İYİ PARTİ'DE OLMAZDIM"

'HDP'ye yönelik İYİ Parti adımı insanları rahatsız eder mi?' sorusuna cevap veren İYİ Partili Fakıbaba, "Kürtlerin, Türklerin ve Alevilerin de sorunları vardır. Bu sorunları çözecek olan demokrasiye inanan partilerin bir zaferi olacaktır. İYİ Parti bu konuda en önemli aktörlerin başında gelmektedir. Bu ülkeyi yönetebilecek kapasitede bir parti olduğumuzu ispat edeceğiz. Bu konuda Meral Akşener ve İYİ Parti hiçbir zaman ayrım yapmayan bir parti olduğu şeklinde gördüm. Kürtlere karşı bir herhangi bir tutum olsaydı Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'de olmazdı." şeklinde cevapladı.

"AK PARTİ'Yİ BIRAKTIĞIM İÇİN ÜZÜLDÜLER"

AK Parti'den ayrılmasına değinen İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba parti geçişinde bu duruma sevinen insanlar olduğuna dikkat çekerek, "AK Parti'yi bıraktığım için çok üzülen arkadaşlarımız oldu ama bir kısım arkadaşlarda çok sevindi. 'Gerçekten güç veriyordun' diyenler oldu. 'Fakıbaba aramızdan ayrıldı şimdi biz daha rahatız' diyen kişiler oldu. Genel olarak Urfa halkı gerçekten beni seven tarafta. Antalya, Adana ve İzmir'de de aynı manzarayla karşılaştım." şeklinde konuştu.

"'NEREDE HATA YAPIYORUZ?' DİYE DÜŞÜNMELERİ LAZIM"

Türkiye'nin sağlık sistemindeki değişimlere değinen Ahmet Eşref Fakıbaba sorunun kurumsallaşmadan geldiğini ve planlamanın doğru yapılması gerektiğinden bahsetti. İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kurumsallaşamama olayı var! Avrupa'da hangi iktidar gelirse gelsin yönetimde çok büyük değişimler olmuyor ve aldığı yerden devam ediyor. 'Biz nerede hata yapıyoruz?' diye sorup bu hataları düzeltmeleri lazım. Sağlık sisteminde devrim niteliğinde işlere imza attık. Sona doğru yeni hamleler yapamadık. Planlamayı iyi yapmak gerekiyor. Vatandaşlar muayene olması için randevu alma durumuyla uğraşıyor. Bir bakan hata yapabilir, düzeltilmesi lazım. İnsanlar mutlu değil. Sağlıkta mutlu değil, eğitimde mutlu değil." ifadelerini kullandı.

"ÇOK SAYIDA MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUM"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, memleketi olan Urfa'dan beklentilerini dile getirdi. Fakıbaba, "Urfalı hemşerilerimin beni sevdiğini ve bana güvendiğine inanıyorum! Halk için siyaset yapıyorum! Çok sayıda vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Halk kararını verecektir. Urfa'da da çok sayıda milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Meral Akşener, demokrat bir lider. Partiler bir araçtır. İYİ Parti'de yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda, kabul görmediğimde, kibir gördüğümde İYİ Parti'yi ilk terk edecek kişi Ahmet Eşref Fakıbaba'dır. Açık ve net. Ben şunu görüyorum ki; çok mükemmel bir liderimiz var. Halkı dinliyoruz, elimizdeki verileri başkanımıza iletiyoruz. İYİ Parti'de oturmuş bir yapısallık var. Bizim için makam ve mevki önemli değil. Önemli olan halkın problemlerini çözebilecek projelerin önüne geçilmemesidir. Bütün umudum bu" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN