Kaybettiği gözünün yerine öyle bir şey taktı ki görenler hayrete düştü! Yok artık Tony Stark...

Kanser hastalığı nedeniyle bir gözünü kaybeden genç, gözünün yerine el feneri yerleştirdi. İşlevsiz hale gelen gözüne titanyum kaplama ışık takan adam, karanlık yerlerde işinin kolaylaştığını ve karanlık bir ortamda kitap okumak için oldukça kullanışlı olduğunu söyledi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan 33 yaşındaki protez göz tasarımcısı 'Cyborg' lakaplı Brian S., sosyal paylaşım sitesi Tiktok'ta yayınladığı bir görüntüyle ilgi odağı oldu.

gozune-lamba-takan-adam-1.jpg

Kanser yüzünden kaybettiği gözünün yerine küçük bir ampul takan Brian S., takipçileri tarafından film karakteri Tony Stark'a benzetildi. Marvel kahramanı olan Tony Stark, filmde son teknoloji donanımlara sahip Iron Man adlı zırhı üretiyordu.

gozune-lamba-takan-adam-2.jpg

"KARANLIKTA KİTAP OKURKEN ÇOK İŞE YARIYOR"

Mucit Brian S., gözüne taktığı el feneriyle ilgili şunları paylaştı:

"Gözümü kanserden kaybedince kafamı fenere dönüştürdüm. Pil ömrüm yaklaşık 20 saat. Hayır, ısınmıyor. Bu benim maksimum güç çıkışımın yarısı. Güvenlik her şeyden önemli, eninde sonunda tam güce ulaşacağım.

Ben ona 'Titanyum Kafatası Lambası' diyorum. Karanlıkta okumak için de mükemmel! Güç kaynağı ve bütün donanımı güvenli bir şekilde protez gözün içinde yer alıyor"

gozune-lamba-takan-adam-3.jpg

gozune-lamba-takan-adam-4.jpg

gozune-lamba-takan-adam-5.jpg

gozune-lamba-takan-adam-7.jpg

gozune-lamba-takan-adam-6.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN