Mehmet Ocaktan: AK Parti'yi böyle bir 'acziyet' içerisinde hiçbir zaman görmedim

Karar Gazetesi Yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan seçim gündemini değerlendirdi. Partilerin seçim kampanyalarında zorlanacağını belirten Ocaktan, "Sonuçta kimsenin yüzde 50+1'i garanti değil" dedi.

KARAR TV Youtube kanalında yayınlanan 'Buradan Bakınca' programında Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan seçim gündemine dair konu başlıklarını canlı yayında yorumladı. Muharrem İnce'nin oylarında düşüş olduğunu belirten Ocaktan, "Kılıçdaroğlu ve Akşener'e kızgın olanlar sandık yaklaştıkça kararları netleşecektir ifadesini kullandı.

"EKONOMİDE GELDİĞİMİZ TABLO ORTADA"

Seçime son 25 gün kala partiler vites artırdı. Seçim kampanyalarına hız veren parti liderleri ve parti yetkilileri seçimi kazanmak için birçok strateji denemekte. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun seçim süreci boyunca işlerinin kolay olmadığını belirten Mehmet Ocaktan, "Sandık ortaya çıkmadan sonucu tahmin etmek zor. Belli doneler ve araştırma şirketlerin ortaya koyduğu verilerle bir takım şeyler üretiyoruz. Sonuçta kimsenin yüzde 50+1'i garanti değil. Hiçbir zaman AK Parti'yi böyle bir 'acziyet' içerisinde görmedim. Önceden yaptıklarını anlatır sonra yeni projelerini açıklar seçime girerdi. Şimdi iş değişti. Artık kendi ortaya koyduğu ilkeleri bile ters yüz ederek başka bir konuma geldi. Ekonomide geldiğimiz tablo ortada" dedi.

Ahmet Taşgetiren ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk bir seçime banko olarak girmediğinin vurgusunu yaparak, "Tayyip Bey büyük zorlukta şu an. Yüzde 50+1'i bulmak için bütün tuşlara basıyor. Seçimin banko favorisi gözüken Erdoğan'dan şimdi bütün dallardan seçmen toplamaya çalışan bir siyasi iradede zorluk yaşıyor" yorumunda bulundu.

"KILIÇDAROĞLU'NA VE AKŞENER'E KIZANLARIN KARARLARI SANDIKTA NETLEŞECEKTİR"

Araştırma şirketlerinin kamuoyuna paylaştığı son anketleri değerlendiren Mehmet Ocaktan, "Her iki tarafında yaşadığı zorluklar var. Son gelen anketlerde Kılıçdaroğlu önde gözükmeye başladı. Bu durum 14 Mayıs'a doğru daha da netleşecektir. Buradaki bir başka problem Muharrem İnce. İnce'nin de oylarının düştüğü kanaatindeyim. Biraz Kılıçdaroğlu'na biraz da Akşener'e kızanlar İnce'ye oy attılar. Ancak bu kesimler Erdoğan'a karşı tavırları net olan bir seçmen tarafı. Sandık yaklaştıkça şöyle bir ortam ortaya çıkacaktır; 'Kılıçdaroğlu'na ve Akşener'e kızdık ama ters bir tablo ortaya çıkarsa Erdoğan'ın devam edeceği anlamına geliyor' diyebilir" ifadelerine yer verdi.

"İYİ PARTİ AYNI MASAYA OTURMAYACAK MI?"

HDP ile olan ilişkilerde kesin ve net tavrını ortaya koyan İYİ Parti'nin tutumunu değerlendiren Ahmet Taşgetiren, "İYİ Parti'nin 'HDP olursa masaya oturmayız' tavrını sorunlu görüyorum. Yarın mecliste Kürt sorununun konuşulacağı bir komisyon oluşturulsa burada İYİ Parti aynı masaya oturmayacak mı? Bunlar biraz kamuoyundaki hassasiyeti dikkate aldıklarını gösteren hareketler" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN