Mehmet Ocaktan: Erdoğan'ın, Saadet Partisi'ne çok ihtiyacı var

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan Buradan Bakınca'da gündeme ilişkin konuları tartıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun görüşmesini değerlendiren Ocaktan, Cumhur İttifakı'nın Saadet Partisi'ne çok ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca programında İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakınına küfür olayını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ocaktan, Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesi için, "Cumhur İttifakı'nın Saadet Partisi'ne çok ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

"TEMEL BEY, HERKESLE İLETİŞİM KURAN SİYASİ BİR LİDER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Beştepe'deki görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. İki arasında yapılan görüşmenin detayları merak konusu olurken, kameralara yansıyan 'koltuk krizi' ise siyasette tartışma konusu oldu. Taşgetiren, Karamollaoğlu'nun siyasilerle görüşme konusunda rahat olduğunu ifade ederek, "Herkesle iletişim kuran siyasi bir lider. Muhafazakar bir liderin bu nitelikte olmasını önemsiyorum" dedi.

Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasında geçen koltuk krizi hakkında ise "Saadet Partisi camiası bu durum yadırgandı. Cumhurbaşkanın bu tür olayların tartışma konusu yaratabileceğini hesap etmesi gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir hafıza var. İsrail'in Türk Büyükelçisini düşük sandalyeye oturtması gibi. Temel Bey bunu böyle algılamamış" diye ifade etti.

"Temel Bey'in tüm partilerle görüşüyor olmasını aslında Cumhurbaşkanı yapmalı" diyen Taşgetiren, "Milletin birliğine temsil noktasında bakılmalı. Cumhurbaşkanının listesinde şu ana kadar görüşmediği belli başlı partiler var. Bu iyi mi? Bu nasıl Cumhurbaşkanı anlayışı?" dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN SAADDET PARTİ'SİNE İHTİYACI VAR"

Ocaktan, Karamollaoğlu'nu 'siyaset bilgesi' diye nitelendirerek, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'nun geçmişten bugüne hukukun üstünlüğü, yolsuzluk şeffaflık gibi bazı konularda net bir tavır takındığını söyledi. Ocaktan, "Kompleksi olmayan, rahat bir lider. Herkes görüşmek normal bir davranış. Tabii koltuk meselesi spekülasyona açık bir durum. Ama iyi niyetle bakmak gerekiyor. Üzerinde çok fazla tepinmenin anlamı yok. Bunun bir tavır gibi algılanması açık. Şu bir gerçek, Cumhur İttifakı'nın Saadet Partisi'ne gerçekten çok ihtiyacı var. Sayın Cumhurbaşkanının rahmetli Oğuzhan Bey'le neden bu kadar uğraştığını şu an daha iyi anlıyoruz. Çünkü, Temel Bey gittiği yere meşruiyet kazandırıyor. Temel Bey'in duruşu Saadet Partisi'ni makuliyet çizgisinde konumlandırması, oy anlamında elbet katkısı oluyor ama bulunduğu yere meşrutiyet kazandırma ve kaybettirme ihtimali var" dedi.

"AK PARTİ 1930'LARA, CHP DEĞİŞİME GİDİYOR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde KARAR TV'ye yaptığı, "Dindar kesimle ile helalleşmeliyiz" açıklaması gündem olmuştu. Ocaktan, AK Parti'nin 2013 yılından itibaren kendi yaptığı reformlara inanmadığını ve başka bir istikamete yöneldiğini söyleyerek, "Geçmişte AK Parti'nin CHP zihniyeti diye tabir ettiği 1930-1940'lar Türkiye'sidir. Bunlara karşı olarak geldi, şimdi AK Parti oraya doğru gidiyor, CHP şimdi ise değişmek için muhafazakarlarla helalleşmek, başörtüsü ile ilgili hataların değişmesi gerektiğini söyleyen bir Genel Başkan var" diye konuştu.

Taşgetiren, konuya ilişkin "AK Parti'nin Kemalist kodlarda yürüyen bir CHP'ye ihtiyacı var" diye değerlendirdi.

"SİYASETTE AHLAK KALMADI"

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın şehit yakına yaptığı hakaret siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor. Türkkan'ın kullandığı küfür nedeniyle aldığı tepkilerden sonra grup başkanvekilliği görevinden alınarak, yerine Samsun Milletvekili Erhan Usta getirilmişti. Tartışmanın uzatılmasına ilişkin Ocaktan, "İktidar avuçlarını ovuşturdu. Lütfü Türkkan'ın yaptığı doğru değildi. Ama orada planlı bir durum vardı. Olayın, gelişmelerine baktığımızda, Cumhur İttifakı'nın sonuna kadar kullanacağı bir malzeme. Siyasette bir ahlak kalmadı" diye konuştu.

Taşgetiren ise şehitlik kavramının AK Parti tarafından böyle istismar edilmesinin sağlıklı olmadığını vurguladı. Taşgetiren sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün Akşener'in başına gelen, yarın sizin başınıza gelir. Onun için, 'daha dur bakalım' sözlerinden kaçınmak gerekir. Hakkını yememek lazım Sayın Akşener'in şehitlere ve onların yakınlarına karşı olumsuz bir tavır sergilemesini beklemek abes."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN