Mustafa Karaalioğlu: Berat Albayrak ekibi yönetime geri döndü

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, KARAR TV'de AK Parti'nin yeni ekonomi modelini ve gece yarısı görevden alma operasyonlarını konuştu. Karaalioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine atanan Nureddin Nebati'ye ilişkin, Berat Albayrak ekibi yönetime geri döndü ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı faiz indirme kararlarının etkisi devam ediyor. Ekonomik krizin eşiğine gelen ülkede vatandaşın alım gücü zora girmeye başladı. Siyasi parti liderleri, uygulanan yeni ekonomik modeli 'felaket' olarak değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, faizi savunanları mandacı olarak nitelendirdi. Mustafa Karaalioğlu, iktidarın uyguladığı yeni ekonomik modelin hiçbir şey vaat etmediğini belirterek, "Sistemin tamamı ekonomik krizde" dedi.

"YENİ EKOMOMİK MODEL HİÇBİR ŞEY VAAT ETMİYOR"

Yeni ekonomik modeli 'butik model' olarak değerlendiren Karaalioğlu, "Tam olarak anlayamadığımız bu modeli denemenin 1. haftasını geride bıraktık. Bu modelin herhangi bir programı yok. Bildiğimiz ekonomik modellerde zaman ilişkisi olur. 19 yılık bir model kenara atılıyor. 'Hata yapmışız' diyorlar. Demek ki iktidar 19 yıldır hata yapıyor" dedi.

Karaalioğlu, yeni ekonomik modelin vatandaşa ağır bedelleri olacağını vurgulayarak, "Bizim gerçek bir ekonomi modeline ihtiyacımız var" diye konuştu.

"ERDOĞAN SAĞLIKSIZ BİR BÜYÜMEYİ UYGULUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomiye dair 3 sözünü hatırlatan Akyol 'Türkiye büyüyor' söylemlerine değinerek "Burada Sayın Erdoğan'ın iktisadi zihniyet dünyasında bulunmayan bir problem ortaya çıkıyor. Bu da sağlıklı büyüme. O yok. Bugün aynı sağlıksız düşünce ekonomiyi yönetiyor" ifadelerini kullandı.

Akyol, Erdoğan'ın kur hakkında yaptığı açıklamalara ilişkinse, Erdoğan'ın dünyadaki trendleri ve dinamikleri önemsemediğini söyledi.

"BERAT ALBAYRAK YÖNETİMİ GERİ DÖNDÜ"

İktidarın gece yarısı görevden alma operasyonlarına değinen Karaalioğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yerine Nureddin Nebati'nin atanmasına ilişkin "Berat Albayrak ekibinin mutlak hakimiyet elde etti" ifadelerini kullandı. Karaalioğlu, "Bu çok başarısız kadroydu. Önemsiz dedikleri kur için 128 milyar doları yakan ekipti. Bu da Türkiye ekonomisini hem iç hem dışta aciz bir konuma soktu. Bundan dolayı da hiçbir hamle hala dikiş tutmuyor. Berat Albayrak dönemi Türkiye'yi krize sokan bir dönemdi" dedi.

"ELVAN'I UZAKLAŞTIRDILAR"

Piyasaların Merkez Bankası'nın eksik olduğunu bildiğin belirten Akyol, Lütfi Elvan'ın istifasını ise, "Ekonomide Rasyonalizmi temsil eden tek kişi Lütfi Elvan'ı uzaklaşırdılar" diye değerlendirdi. Türkiye ekonomisinde öngörülebilirlik kalmadığını ifade eden Akyol şunları kaydetti:

"Sayın Erdoğan bundan 1 yıl önce ekonomide ve hukukta reformun başlangıcı olarak görüyordu. 4 ay sonra Naci Ağbal'ı görevden aldı. 1 yıl sonrada yeni bir politikaya geçiyoruz dendi. Bir Türk ya da yabancı yatırımcı bugünkü söylenenlere güvenerek ne olacağını bilmeyerek Türkiye'ye yatırım yapabilir mi?"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN