Akyol: İmamoğlu Erdoğan karşısında kazanacak isim benim demek istiyor

Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol KARAR TV'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık tartışmalarını da beraberinde getiren Karadeniz turunu değerlendirdi.

KARAR Yazarları Mustafa Karaalioğlu ve Taha Akyol KARAR TV'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Karadeniz turunu değerlendirdi. Akyol, ''Sayın İmamoğlu gövde gösterisi ile bu tür siyasi harekat dediğim davranışlarla tabandaki gücünü ortaya koyarak zorluyor. Tayyip Erdoğan'ın karşısında kazanacak bir isim varsa o benim demek istiyor'' ifadelerini kullanırken Karaalioğlu da, ''Kendisi ile özel uğraşılması onu kaçınılmaz olarak bazı polemiklerin içine çekiyor. İmamoğlu'nun da Cumhurbaşkanı adaylığını istediği belli'' dedi.

Akyol, ''Sayın İmamoğlu gövde gösterisi ile bu tür siyasi harekat dediğim davranışlarla tabandaki gücünü ortaya koyarak zorluyor. Tayyip Erdoğan'ın karşısında kazanacak bir isim varsa o benim demek istiyor. Bu sadece akla gelmişken bir Karadeniz turu yapalım, Rize'ye gidelim diye yapılmış bir tur değil, çok iyi planlanmış bu belli. Davet edilen gazeteciler, seyahatin planlanması, hazırlanan afişler, dövizler, yapılan konuşmalar, belli ki Sayın İmamoğlu'nun bir siyasi karargahı var. Bu karargah bir seçim kampanyasını yürütür gibi plan program yapıyor, sloganlar tespit ediyor. Sayın İmamoğlu şu anda kesinlikle bir aday adayıdır. Zaten kendisi de aday olmadığını böyle bir talebinin olmadığını söylemiyor. Sorulduğunda da ben altılı ittifakın bir numaralı, en önde gelen neferiyim diyor'' ifadelerini kullandı. Akyol sözlerine şöyle devam etti:

''Ben burada bardağın yarısını boş yarısını dolu olarak görüyorum. Toplumda Erdoğan'a bir alternatif arayışı son derece kuvvetli durumda bu iktidardan kitlelerin soğuduğunu gösteren yine İmamoğlu'nun deyişiyle ''gündem değişim'' gündemin hakikaten değişim olduğunu gösteren bir olay. Hem İmamoğlu'nun hem de 6 muhalefet liderlerinin dikkat etmesi gereken bir unsur var. Bu bloklaşma problem olabilir, Meral Akşener belediye başkanlarından hangisini aday yapsanız ötekinin taraftarlarında bir kırgınlık meydana gelebilir demişti. İmamoğlu'nun karizmatik bir lider olduğu belli tıpkı Tayyip Erdoğan gibi belediye başkanlığını ileride siyasi misyonlar için bir basamak olarak gördüğü belli. 28 Şubat döneminde rahmetli Erbakan bir tür askeri müdahale ile 28 Şubat sorunları ile ilgilenirken Tayyip Erdoğan Siirt'te miting yapıyordu. Böyle bir enerji görüyoruz. Bu enerjinin pozitif evrimi, kırıp dökmeden, muhalefette parçalanmaları sebep vermeden ve ben merkezde bir ısrara dönmeden pozitif gelişmesi ülkenin lehine olur.''


İktidarın İmamoğlu ile özel uğraşılmasının İmamoğlu'nu daha görünür kıldığına vurgu yapan Karaalioğlu, ''İmamoğlu diğer belediye başkanlarına özellikle Yavaş'a göre daha görünür. Burası da İstanbul İmamoğlu'yla özel olarak uğraşılıyor. Hemen hemen her hafta bir yetkisi alınıyor, bir binası alınıyor, sosyal yardım paralarına el koydular, sürekli olarak bir İmamoğlu hedefi var. Doğal olarak bir karşılıklı restleşme, karşılıklı cevaplaşma oluyor buna rağmen ölçülü götürdüğünü görüyorum. Cumhurbaşkanına saygısız bir lafı da yok. Sayın Erdoğan şöyle düşünüyor gibi bir şekilde İmamoğlu'nu karşıma çıkaracaklar diye uğraşıyor bu da İmamoğlu'na yansıyor. Aslında bu da ister istemez İmamoğlu'nu siyasi ataklarını ve görünürlüğünü kaçınılmaz kılıyor. Kendisi ile özel uğraşılması onu kaçınılmaz olarak bazı polemiklerin içine çekiyor. İmamoğlu'nun da Cumhurbaşkanı adaylığını istediği belli'' dedi.

Karaalioğlu sözlerine şunları ekledi:


''Epeydir bir İmamoğlu görevden alınacak ve siyasi yasaklı olacak gibi bir dedikoduda geçiyor. Sayın İmamoğlu biraz da iktidara karşı, arkasındaki gücü ve kalabalığı göstermiş olabilir. Ben sizin görevden alabileceğiniz, kayyum atayacağınız, siyasi yasak getirebileceğiniz biri değilim. Benim arkamda Beni seven bir kitle var demek istemiş de olabilir.''

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN