Karatay Belediyesi koronavirüse karşı tedbir ile önlemlerini artırdı

Karatay Belediyesi koronavirüse karşı tedbir ile önlemlerini artırdı

Karatay Belediyesi, dünya genelinde büyük bir tehdit haline gelen ve Türkiye'yi de etkisi altına alan yeni tip koronavirüse karşı tedbir ile önlemlerini artırdı. İlçe genelinde yeni koronavirüs ile mücadele ve önlem amacıyla dezenfeksiyon eylem planını büyük bir titizlikle uygulayan Karatay Belediyesi, özellikle hafta sonları vatandaşların yoğun bir şekilde uğradığı Adalet Parkı, Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Karaaslan Piknik Bahçesi ile Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçeleri'nin de 2 hafta süreyle kapatılmasına karar verdi.

Konya'da Karatay Belediyesi, küresel ölçekte tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de görülmeye başlayan Yeni Tip Koronavirüs ile mücadele ve önlem amacıyla başladığı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. İlçe genelindeki tüm okulları, kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşın ortak kullanım alanlarında dezenfeksiyon çalışması yapan Karatay Belediyesi, Yeni Tip Koronavirüs ile diğer salgın hastalıkların yayılmasını önlemek amacıyla yeni kararlar aldı. Karatay Belediyesi, bu kapsamda Adalet Parkı, Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Karaaslan Piknik Bahçesi ile Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçeleri’nin 2 hafta süreyle kapatılmasına karar verdi.

AMACIMIZ SALGININ YAYILMASINI ENGELLEMEK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Koronavirüsü salgını nedeniyle Karatay Belediyesi olarak gerekli önlem ve tedbirler kapsamındaki çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti. Başkan Hasan Kılca, ilçedeki okullar, belediye hizmet binası ve belediyeye ait tesisler, ilçe genelindeki kamu kurum ve kuruluşların yanı sıra özellikle halkın yoğun kullandığı alanlarda kapsamlı bir dezenfeksiyon çalışma yaptıklarını belirterek, “Belediye olarak virüsün yayılmaması için belediyemiz tarafından organize edilen tüm etkinlikler ve faaliyetlere tedbir amaçlı olarak ara verdik. Karataylı hemşehrilerimizin belediyeye uğramadan da belediyemizi ilgilendiren birçok işlemi yapabilmelerine olanak sağlayan e-belediye uygulamalarımız aktif bir biçimde hizmet vermeye devam ediyor. Yine virüs konusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla da çalışmalar yapıyoruz. Son olarak özellikle hafta sonlarında halkımızın yoğun bir şekilde rağbet ettiği Adalet Parkı, Şehir Parkı, Olimpiyat Parkı, Karaaslan Piknik Bahçesi ile Saraçoğlu ve Karaaslan Hobi Bahçeleri’nin 2 hafta süreyle kapatılmasına karar verdik. Amacımız salgının vatandaşlar arasında yayılmasını önlemeye katkı sunmak” dedi.

BU SÜREÇTE HERKESE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Koronavirüsle mücadele sürecini, el birliğiyle rehavete ve paniğe kapılmadan atlatılmasının önemine de değinen Hasan Kılca, vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden dışarıya çıkmamaları, panik yapmamaları ve önleyici tedbirlere uymalarının önemine değindi. Kılca, şunları kaydetti: “Tüm dünya gibi ülkemizi de olumsuz etkileyen salgınla mücadele konusunda devletimiz, hükümetimiz ve yerel yönetimler kadar tüm vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor. Bu dönemde vatandaşlarımızın özellikle bireysel hijyen konusunda daha dikkatli olmalarını istiyorum. Zorunlu olmadıkça hemşehrilerimizin evlerinden dışarıya çıkmamaları, panik yapmamaları ve önleyici tedbirlere uymaları son derece önemli. Yine resmi açıklamaların dışında hiçbir açıklamayı dikkate almayalım. İnşallah bu süreci hep birlikte sağduyulu bir şekilde atlatacağız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN