Kasap Nusret Gökçe'ye 5 milyon dolarlık telif davası

Kasap Nusret Gökçe'ye 5 milyon dolarlık telif davası

Dünyada tuz serpme hareketiyle fenomen haline gelen Nusret Gökçe'ye tek mekanı için anlaştığı tasarımı diğer mekanlarda kullanması nedeniyle sanatçılar tarafından 5 milyon dolarlık dava açıldı.

Tuz serpme hareketiyle tüm dünyada fenomen haline gelen kasap Nusret Gökçe, telif davasıyla karşı karşıya kaldı. Gökçe'nin, yalnızca bir restoranda kullanılmak üzere anlaştığı sanatçılar tarafından yapılan çizimi izinsiz olarak diğer restoranlarında da kullandığı iddiası üzerine 5 milyon dolarlık telif davası açıldı.

TEK MEKAN İÇİN ANLAŞTI AMA DİĞER MEKANLARINDA DA KULLANDI

Mekanın tasarımı için ABD Brooklyn'de yaşayan sanatçılar William Hicks ve Josphe Iurato ile anlaşan Gökçe, iki isimden restoranın duvarlarına kendisini meşhur eden tuzlama hareketini çizmelerini istedi. Ancak, Miami’deki restoranda kullanılan duvar resimlerinin, daha sonra Gökçe’nin Doha, Dubai ve New York’taki şubelerinde de yer aldığı ortaya çıktı.

MENÜLERDEN PEÇETELERE, KUTULARDAN BAHARATLIKLARA KADAR...

New York Post'ta yer alan habere göre, sanatçılardan Hicks, 2020 yılında Gökçe ve şirketinin söz konusu tasarımları duvarlarla birlikte restoranların camlarında, menülerde, peçetelerde, paket servis kutularında ve baharatlıklarda da kullandığını tespit etti.

Tasarımlarının kendilerinden izinsiz bir şekilde kullanıldığını öne süren Hicks ve Josphe Iurato, Manhattan Federal Mahkemesi’ne başvurdu. Telif hakkı davası açan iki sanatçı, Nusret Gökçe’den 5 milyon dolar (40 milyon TL) tazminat talebinde bulundu.

Öte yandan, Hicks ve Iurato Nisan 2020’de eserlerin kullanımının durdurulması için Gökçe ve şirketine bildirimde bulundukları ancak bir yanıt alamadıkları kaydedildi. Dava dosyasında adı geçen şubeler arasında New York, Dubai, Abu Dhabi, Ankara, Etiler, Mykonos ve Bodrum Yalıkavak Marina bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN