Nusret Gökçe kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç? İşte merak edilen hayatı...

Nusret Gökçe kimdir, kaç yaşında, nereli, boyu kaç? İşte merak edilen hayatı...

Gençliğinde bir kasap dükkanında çırak olarak çalışma hayatına başlayan Nusret Gökçe, bugün dünyanın birçok noktasında lüks et restoranı sahibi. 'Salt bae' adıyla ünlenen tuzlama hareketi ise tüm dünyada fenomen olmuş durumda. İşte, Nusret Gökçe biyografisi...

Türkiye'de ve yurt dışında birçok ülkede 'steakhouse' adı verilen yeni nesil et restoranı sahibi olan Nusret Gökçe, 'salt bae tuzlama hareketi' ve et pişirme tekniği ile tüm dünyaya nam saldı.

NUSRET GÖKÇE'NİN HAYAT HİKAYESİ

9 Ağustos 1983 tarihinde Erzurum'un Şenkaya ilçesinde dünyaya geldi. Nusret Gökçe aslen Erzurumludur. Maden işçisi bir babanın 5 çocuğundan biridir.

2 yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum'dan Kocaeli Darıca'ya yerleşen Nusret Gökçe, maddi nedenler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu 6. sınıfta bırakmak zorunda kaldı.

Meslek hayatına 1994 yılında İstanbul Bostancı'daki kasaplar çarşısında başladı, uzun süre kasap çıraklığı yaptı. Verdiği bir röportajda, et doğramadaki profesyonelliğini, çıraklığında kısa zamanda çok iş yapmak durumunda kalmasına borçlu olduğunu dile getirdi.

5c933b96ae298b4207ad3c07-001.jpg

2007 yılında İstinye Park'ta açılan bir kasap-restoran konseptinde çalıştı. Bu deneyimin ardından dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek için, et sektörünün en büyük merkezi Arjantin'e gitti. Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Güney Amerika ülkesinde sektör hakkında fikir edindi.

Türkiye'ye döndüğünde aynı iş yerinde çalışmaya devam eden Nusret Gökçe, bu deneyimleri işine aktardı. 'Lokum', 'Ceviz', 'Kafes' gibi pişmiş et türlerini hayat geçirdi. Yeni deneyimler için ABD'nin New York kentine gitti ve burada en bilindik 4 restoranda para almadan çalıştı. Yaptığı menü New York Times'ta yayımlandı.

Türkiye'ye döndükten sonra kendi iş yerini açmak için girişimde bulundu. Arkadaşı Mithat Erdem'in yatırımcı olmasıyla 2009 yılında ilk restoranını açtı. Borç aldığı parayı 6 ay içerisinde geri ödedi ve işlerini tek başına sürdürdü.

Kendi adını verdiği işletmesine 2012 yılında Doğuş Grubu ortak oldu. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığı sektörde artık yüzlerce çalışanı olan, onlarca restoran şubesi bulunan patron oldu.

Restoranında yurt dışından özel jetleriyle gelen müşteriler ağırladı.

ÖZEL YAŞAMI

1983 doğumlu olan Nusret Gökçe, 2023 yılı itibarıyla 40 yaşındadır ve bekardır.

Nusret Gökçe 1.64 metre boyunda, 60 kilo ve koç burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @nusr_et kullanıcı adıyla yer almaktadır.

012318saltbae22t.jpg

SALT BAE NEDİR?

Nusret Gökçe, et yemekleri ve menü fiyatları ile değil aynı zamanda internet ortamında yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekiyor. Her paylaşımında kendine has ve özgü olan 'tuzlama hareketi' tüm dünyada beğeniliyor. Tuzlama hareketi, resimleri ve videoları onun 'salt bae' unvanını almasını ve tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmesini sağladı.

'Salt bae' olarak ünlenen 'Nusret Gökçe tuzlama hareketi', tuzun parmak uçlarından ön kola düşürülmesi ve ardından tabağa düşmesidir.

İngilizce 'salt', Türkçe 'tuz' anlamına gelmektedir.

'Bae' ise 'before anyone else' (herkesten önce) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kelime. Öte yandan 'bae' sözcüğünün 'babe' kelimesinin kısaltması olduğunu dile getirenler de oldu. Ayrıca 'baby' kelimesinde olduğu gibi kız, erkek fark etmeksizin 'beğenilen kişi' anlamına geldiğini açıklayanlar da oldu.

'Bae'in Türkçe okunuşu 'bey' şeklindedir.

'Salt bae' ifadesi, temel anlamı itibariyle insanların ete olan aşkını temsil eden bir tabire dönüştü.

Nusret Gökçe'nin tuz serpme hareketinin dünyaca ünlenmesinin ardından sosyal medyada #SaltBae etiketiyle paylaşımlar sıklıkla yapılıyor.

ec02d285-8029-455d-9b86-9fef1136fa53.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN