Katil ev kiralamadı 3 ailede misafir kaldı

Katil ev kiralamadı 3 ailede misafir kaldı

Reina saldırısını gerçekleştiren IŞİD’li teröristin 20 Kasım’da eşi ve iki çocuğu ile İstanbul’a geldikten sonra 22 Kasım’da Ankara üzerinden Konya’ya gittiği belirlendi.

KENAN BUTAKIN

Konya’da emlakçı aracılığıyla aylık bin 100 TL’ye Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde stüdyo tipi bir daire kiraladığı ileri sürüldü. Ancak Konya Emniyet Müdürlüğü kaynakları teröristin ev kiralamadığını, 3 farklı ailenin yanında misafir olarak kaldığı bilgisini paylaştı.

17-01/05/05krs9-ev3.jpgAramalarda 41 pasaport, 12 cep telefonu, 2 palaska, 2 kütüklük, bel aparatı, GPS cihazı, keskin nişancı tüfeği dürbünü, gece görüşü dürbünü, operasyonel fener ele geçirildi.

3 ailenin saldırıdan kısa süre önce Konya’dan ayrılarak İzmir’e gittikleri de tespit edildi. Dün, İzmir’de gerçekleştiren operasyonla gözaltına alınan 3 aileden 40 kişi teröristle irtibatlı oldukları iddiasıyla gözaltına alındı.17-01/05/sf.jpg

Aile bireyleri arasında Dağıstan, Doğu Türkistan ve Suriye uyruklu şüphelilerin olduğu belirtildi. Emniyet birimleri ayrıca, teröristin ailesiyle Konya’ya geliş tarihi olarak ifade edilen 22 Kasım tarihinin de henüz netleşmediğini, ancak Konya’dan İstanbul’a gidiş tarihinin otogar kayıtlarından alınan bilgilere göre 15 Aralık olduğunu ifade etti. Diğer yandan Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, teröristin ailesinin Konya’da gözaltına alındığı iddialarının doğru olmadığını belirterek, kentte gözaltına alınan sadece iki kişi olduğunu ve bu kişilerin de teröristin misafir olarak kaldığı değerlendirilen ailelere ev kiralayan emlakçılar olduğunu kaydetti.

İşte İzmir'de baskın yapılan ev

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN