Kendi görüşüme katılmıyorum

Kendi görüşüme katılmıyorum

Erdoğan’ın ‘Bu bana abartılı geldi, al keyif çayı iç’ sözleri için ‘AK Parti üyesiyim, kırıldım’ diyen Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı İnce, ‘Sözlerim çarpıtıldı. Eve ekmek götüremiyoruz sözünü mecazen kullandım’ diye kendi kendini tekzip etti.

AK Parti Malatya İl Kongresi’ne katılan Erdoğan, kendisine “Pandemiden dolayı mağduruz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen Malatya Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mesut İnce’ye “Bu sözlerin bana abartılı geldi” cevabını verdi. Cumhurbaşkanı ardından “Bu keyif çayını iç”  diyerek çay dağıttı. Yaşananların ardından İnce “Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk. Kırıldık” ifadeleriyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

SONRA ‘GERGİNLİK YOKTU ESPRİ VARDI’

Oda başkanı İnce tüm Türkiye’nin gündemine yerleşen diyalog konusunda bir gün sonra ise ilk günkü sözlerinin tam aksi yönde bir açıklama yaptı. Malatya’da AA kamerasının önüne geçen İnce elindeki bir metni kekeleyerek okudu: “Sözlerim çarpıtıldı. Eve ekmek götüremiyoruz sözünü mecazen kullandım. Cumhurbaşkanımız esprili bir dille keyif çayı içmemizi söyledi. Gergin atmosfer yoktu.”

karar-manset-28-ekim-haber-icine.jpg

KENDİ GÖRÜŞÜME KATILMIYORUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Eve ekmek götüremiyoruz” sözleriyle seslenen Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce “Bana abartılı geldi. Keyif çayı bu. Bu çayı iç” cevabı üzerine “Kırıldık” dedi. Ancak o diyaloglar Türkiye’de gündem haline gelince İnce elinde bir metinle kameranın karşsına geçti “Sözlerim çarpıtıldı. Eve ekmek götüremiyoruz sözünü mecazen kullandım” diyerek kendini düzeletti. Esnaf kapısından giremeyen kişilerin Cumhurbaşkanıyla aralarındaki muhabbeti bilemeyeceğini söyledi. 

Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce bir anda Türkiye’nin gündemine oturan ve sosyal medyada yüzbinlerce kez payhlaşılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile karşılaştığında sarf ettiği “Eve ekmek götüremiyoruz” sözlerinin çarpıtıldığına ilişkin kendini tekzip etti. AA’nın kamerası önünde elindeki yazılı metni okuyan İnce “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’ya girişleri sırasında, minibüs ve servis esnafıyla karşılamak için yapmış olduğumuz görüşmenin kamuoyunda maksadının dışında bir şekilde yer alması bizleri derinden üzmüştür” dedi. 

KÜLLİYEDE KAYISI İKRAM EDECEĞİZ 

Salgın süreciyle Türkiye’nin de ekonomik olarak sıkıntılı günler geçirdiğini söyleyen İnce sözlerini şöyle sürdürdü: “Dün irticalen söylediğim ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ cümlesini mecazi olarak kullandım. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız da bu cümleme istinaden esprili bir dille ‘keyif çayı iç’ diyerek karşılık verdi” diyen İnce “Hiçbir şekilde de gergin bir atmosfer oluşmadı. Fakat sözlerimin manası kasıtlı olarak çarpıtıldı” dedi. “İnşallah bizler de külliyede Sayın Cumhurbaşkanımıza kayısı ikram edeceğiz” diyen İnce “Hayatlarında esnaf kapısından girmemiş, halkın derdine derman olmamış insanların elbette bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla olan muhabbetimizi bilmesi beklenemez” diye konuştu. 

SÖZLERİM KİRLİ SİLAH YAPILDI 

Sözlerinin değiştirildiğini savunan İnce şöyle devam etti: “Videonun tamamını izlemeden, kesintiler yaparak Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı kirli bir siyasi silah olarak kullanmışlardır. Devletin bir neferi ve vatan sevdalısı olarak dün olduğu gibi bugün de liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım. Esnafımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında oyacağız. Bizim Cumhurbaşkanımız ile kesinlikle bir sorunumuz olmaz, olamaz. Tekraren altını çizerek söylüyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında yürümeye devam edeceğiz.” 

BU ÇOK ABARTILI GELDİ BANA 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’daki toplu açılış töreninin ardından vatandaşlara çay dağıttığı sırada servisçi esnafı olduğunu belirten İnce “Pandemiden dolayı Sayın Cumhurbaşkanım büyük bir mağduriyetimiz var. 350 bin servişçi esnafımız Malatya’da sizden müjdeler bekliyor” demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “Ne müjdesi? Ben müjdeyi verdim zaten” diye karşılık vermişti. İnce de “İşsiziz. Evimize ekmek götüremiyoruz” diye sözlerine devam etmişti. Erdoğan “Bu biraz bana abartılı geldi. Çok abartılı geldi bana” demişti. Derdini anlatmaya devam eden İnce “Sayın Cumhurbaşkanımız bütün ödemelerimiz devam ediyor, işlerimiz düştü” diye sürdürmüştü. Erdoğan “Çok abartı… Düştü ifadene tamam, eyvallah. Ama eve ekmek götüremiyoruz dediğin zaman…” diyerek konuşmasını noktalamıştı. İnce ise “Servisçi gerçekten perişan. Gerçekten zor durumdayız” ifadelerini kullandı. Erdoğan ise “Keyif çayı bu. Bu çayı iç” diyerek çay dağıtmıştı. Yaşananların ardından İnce “Biz esnaf olarak orada şaşırdık, beklemiyorduk. Kırıldık” diye konuşmuştu.  

erdogan-malatya-cay-dagitma.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN