Kılıçdaroğlu'ndan Hatay Baro Başkanı'na telefon

Kılıçdaroğlu'ndan Hatay Baro Başkanı'na telefon

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ailesiyle yemek yediği restoranda kimlik kontrolü yapan polise, işlemin yasal dayanağını sorduğu için gözaltına alınan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'i telefonla arayarak 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez'i aradı.

CHP'den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Hatay Baro Başkanı Dönmez'i telefonla aradı.

Dönmez ve ailesine 'geçmiş olsun' temennilerini ileten Kılıçdaroğlu, Dönmez'in suç duyurusuna ilişkin süreçle ilgili de bilgi aldı.

NE OLMUŞTU?

Ailesiyle yemek yediği restoranda kimlik kontrolü yapan polise, işlemin yasal dayanağını sorduğu için Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez gözaltına alınmıştı. Gözaltı görüntülerinin sosyal medyadan yayılmasının ardından başta muhalefet olmak üzere birçok kesimde polisin " sözlerine tepki yağmıştı.

Daha sonra 71 Baro Başkanı, Hatay Barosu Başkanı Dönmez'e destek açıklaması yapmış, "Yaşanan olay nedeni ile avukat ya da baro başkanı olduğunu söylemeye gerek duymayarak sıradan bir vatandaşın kolluk kuvvetleri karşısında yaşadığı mağduriyeti resmeden ve vatandaşın haklarını öğrenmesine vesile olan Hatay Baro Başkanımız Av. Ekrem Dönmez’e teşekkür ediyor, her koşulda yanında olduğumuzu imzalarımız ile beyan ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN