Kılıçdaroğlu: Havuz medyası olduklarını ispatladılar

Kılıçdaroğlu: Havuz medyası olduklarını ispatladılar

Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak'ın istifasını haberleştiremeyen basın kuruluşlarına tepki göstererek, "1780 televizyondan sadece beşi istifa haberini veriyor. Şu medyanın geldiği hale bakar mısınız? Medyanın havuz medyası olduklarını ispatladılar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Ermenistan tarafından kamuoyuna açıklanan bildiri, bölgedeki ateşin düşmesine, savaşın sonlanmasına katkı verecektir. Umarım böyle bir barış süreci tekrar gerçekleşmiş olur." dedi.

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasını, "hayırlı bir iş" olarak değerlendirdi. "Asıl sorumlu bu işin tepesinde olan insandır. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız" diyen ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, "Veziri verip şahı kurtaramazsınız" dedi.

İstifa eden Albayrak'a, "Ne oldu da at izi it izine karıştı?" diye soran CHP lideri Kılıçdaroğlu, hükûmete yakınlığıyla bilinen medyaya da sert bir dille tepki gösterdi. "Medyaya bakıyorsunuz. Sosyal medyada yaptığı istifa açıklamasının üzerinden 17 saat geçmesine rağmen 1780'inden sadece 5'i veriyor. Şu medyanın geldiği hale bakar mısınız!" diyen Kılıçdaroğlu, "Kalemini satan insandan gazeteci olur mu! Bunlardan gazeteci olmaz!" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Albayrak'ın istifasına ilişkin resmî açıklamanın 27 saat sonra gelmesini de eleştirdi, "Ülke böyle yönetilmez" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

"ATATÜRK’Ü UNUTMADIK, DÜNYA DA UNUTMADI"

Bugün 10 Kasım. Büyük bir lideri, devlet adamını, bir eski komutanı, düşmanının bile saygı duyduğu değerli bir insanı sonsuzluğa uğurlayışımızın 82. yıldönümü.

Atatürk, dünyanın mazlum ülkelerine örnek olmaya devam ediyor… Düşünceleriyle, mücadelesiyle, öngörüleriyle dünyada ender liderlerden biri, düşmanının dahi saygı gösterdiği bir isim… 82 yıldır Atatürk’ü unutmadık… Dünya da unutmadı.

Cumhuriyeti kurarken, “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” dedi. Bu tesadüfi bir cümle değil. Hiç kimse kendini öteki olarak görmesin diye bu sözü söyledi. Bizim mücadelemiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mücadeleyi büyütmektir. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Kamuda liyakatin olduğu bir süreci başlatmak zorundayız. Biz onu rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz.

"KARABAĞ'DAKİ İŞGALİN SONA ERMESİYLE DOSTLUK BAŞLAYACAKTIR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "İşgalin sona ermesiyle birlikte bir dostluğun başlayacağını düşünüyorum. Umarım Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilaflar son bulur. İki komşu daha sağlıklı daha tutarlı bir diyalog sürecine başlamış olurlar." ifadelerini kullandı.

"BU BROŞÜRLERDE HAKARET YOK"

Arpalık Aile Şirketi ve kıdem tazminatına ilişkin hazırladığımız broşürler toplatıldı. Ben Zekeriya Öz sadece İstanbul’da var sanıyordum, meğer Anadolu’da da varmış. Bu broşürlerde hakaret yok, içindeki tüm bilgiler doğru…

Bu broşürü toplatan hakim… Sen hakim falan değilsin açık ve net söylüyorum bunlar Saray’ın satılmış insanlarıdır. Emekli milletvekili olmuş, yetmiyor dört maaş alıyor. Bunu eleştirdik diye Cumhurbaşkanı’na hakaret diyorlar.

DEVLETİ ARPALIĞA DÖNÜŞTÜREN ERDOĞAN’DIR

Bu mahkeme kararların tamamının altında Erdoğan’ın imzası var. Devleti arpalığa dönüştüren Erdoğan’dır. Rüşvet alanları büyükelçi atayan, kişilere 4-beş yerden maaş aldıran da Erdoğan’dır.

MÜYESSER YILDIZ ONURLU BİR GAZETECİDİR

Gazeteci Müyesser Yıldız haksız yere 155 gün içeride tutuldu. Onu hapse atan yargı değil, devletin içerisindeki bazı organizasyonlar. İstedikleri kadar gözdağı versinler, benim bildiğim Müyesser Yıldız kalemini satmayan onurlu bir gazetecidir.

BİZİ ALKIŞLASINLAR DİYE SÖYLEMİYORUZ

Selahattin Demirtaş’ın, Osman Kavala’nın, Ayhan Bilgen’in, harp okulu öğrencilerinin, Ahmet Altan’ın da haksız yere içeride tutuldukları için doğru olmadığını ifade ediyoruz. Her düşünceye bu ülkede saygı olmalı, her düşünceye saygı gösterirsek çıkıp dünyaya haykırabiliriz bizim ülkemizde demokrasi var diye. Biz bunu istiyoruz! Hapisten çıktıktan sonra bizi alkışlasınlar, bize oy versinler diye değil; bizi özgürce eleştirebilsinler, onların üzerine baskı kurulmasın diye söylüyoruz bunları.

Timur Selçuk. Bir besteciydi, yorumcuydu. Besteleri hâlâ kulaklarımızda. Adalet Yürüyüşü’nde müziğiyle bize eşlik etmişti. Ailesine, sevenlerine, sanat dünyasına başsağlığı diliyoruz.

"NE OLDU DA AT İZİ İT İZİNE KARIŞTI"

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası

Berat Albayrak’ı en çok eleştirenlerden birisi de benim. Hazine’den sorumlu, ülke felaket durumda, kasa tamtakır ama ortalıkta pembe tabloyla kamuoyuna sunuş yapılıyor. Bu doğru değildi. Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu. Hayırlı bir iş oldu. Asıl sorumlu bu işin tepesinde olan insandır. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız" diyen ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, Veziri verip şahı kurtaramazsınız. Ne oldu da at izi it izine karıştı?

"HAVUZ MEDYASI OLDUKLARINI İSPATLADILAR"

Medyaya bakıyorsunuz. Sosyal medyada yaptığı istifa açıklamasının üzerinden 17 saat geçmesine rağmen 1780'inden sadece 5'i veriyor. Şu medyanın geldiği hale bakar mısınız!" diyen Kılıçdaroğlu, "Kalemini satan insandan gazeteci olur mu! Bunlardan gazeteci olmaz!" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Albayrak'ın istifasına ilişkin resmî açıklamanın 27 saat sonra gelmesini de eleştirdi, "Ülke böyle yönetilmez

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN