Kırklareli Valisi acı tabloyu açıkladı: En kötü durumdayız

Kırklareli Valisi acı tabloyu açıkladı: En kötü durumdayız

Koronavirüs mücadelesinde örnek şehirlerden olan Kırklareli'nde Vali Osman Bilgin vahim tabloyu açıkladı: Şu an en kötü durumdayız. Bugün itibariyle yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Şu anda nisan ayından 3 kat daha kötüyüz.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye ilişkin açıklamalar yaptı. Kırklareli'nin koronavirüsle mücadelede çok başarılı olduğunu söyleyen Vali Bilgin, "Ancak bugün bunu söyleyemiyoruz. Şu an en kötü durumdayız. Bugün itibariyle yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Şu anda nisan ayından 3 kat daha kötüyüz. İlimizde tedbirleri artıracak, vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

Ev ziyaretlerinin yapılmaması gerektiğini söyleyen Vali Bilgin, "Gerekirse bina karantinaları alacağız. Bugün ilimizde bir binayı karantinayı aldık. 6-7 binayla ilgili de raporlar hazırlanıyor. Kofçaz'da sokak karantinası aldık. Merkez ilçede karantina kararı aldık. Babaeski'de bir mahalleyi karantinaya aldık. Lüleburgaz'da mahalle karantinası uygulanabilir. Raporları görmek istiyorum. Durum çok kritik. Koronavirüsle mücadelede çok kötü durumdayız. Kurallara uymuyoruz. Çok başarılı olan ilimiz sıkıntılı durumda. Mücadeleyi doğru yürütmezsek bu günleri arar hale geliriz. Yeni tedbir ve önlem paketini açıklıyoruz" şeklinde konuştu.

"BİR CENAZEDE 30 VAKA OLDU"

Bir cenazede olan vakadan bahseden Vali Bilgin, "Bir cenazemizde 30 vaka oluştu. Cenazelerimize istemesek bile sayı sınırlamasına gidebiliriz. Vakalarımızın yüzde 20'si yaşlılar. Yaşlılar arasında vaka sayılarında büyük sorun var" dedi.

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 62 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybı sayısının 8 bin 957'ye yükseldiğini açıklamıştı. Toplam hasta sayısı ise 1632 artarak 338 bin 779'a çıkmıştı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN