Kırmızı kategoride aranan iki terörist Gara'da etkisiz hale getirildi

Kırmızı kategoride aranan iki terörist Gara'da etkisiz hale getirildi

MİT ve TSK'nın operasyonuyla Gara'da etkisiz hale getirilen 2 teröristin, kırmızı kategoride aranan Servet Aydın ve Söylemez Yaşar olduğu belirlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MI·T ve TSK'nın bo¨lu¨cu¨ tero¨r o¨rgu¨tu¨ PKK ile mu¨cadelesi hızla su¨rerken, örgütün sözde u¨st du¨zey sorumluları da "nokta atıs¸larla" etkisiz hale getiriliyor.

Bir süre önce MI·T ve TSK'nın koordineli c¸alıs¸masıyla Irak'ın kuzeyindeki Gara bo¨lgesinde gerc¸ekles¸tirilen hava harekatı ile PKK'nın sözde u¨st du¨zey yo¨neticilerinden "Gu¨lc¸iya" kod adlı Servet Aydın ve "Tekos¸in Batman" kod adlı So¨ylemez Yaşar etkisiz hale getirildi.

MİT'in elde ettigˆi anlık istihbaratın TSK ile paylas¸ılması sonucu harekete gec¸en F-16'lar, tero¨ristleri nokta atıs¸ı ile tam isabetle vurdu.

KIRMIZI KATEGORİDE ARANIYORLARDI

Operasyonla etkisiz hale getirilen "YJA-STAR" so¨zde askeri konsey ve PKK/PAJK konsey u¨yesi Servet Aydın'ın kırmızı kategoride arandığı, 2000'li yıllarda Diyarbakır kırsalında sorumlu du¨zeyde faaliyet go¨sterdiği ve Diyarbakır s¸ehir merkezi ile kırsal alanında gerc¸ekles¸tirilen birc¸ok eylemin de azmettiricisi olduğu belirlendi.

Aynı operasyonda etkisiz hale getirilen Söylemez Yaşar da kırmızı kategoride arananlar listesinde bulunuyordu. Gec¸mis¸ do¨nemde sözde Gare alanı YJA-STAR sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen Yaşar'ın, örgütün sözde Irak Gare alanı yu¨ru¨tme konsey u¨yesi olduğu öğrenildi.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN