Kışlık kırmızı yağlı biber turşusu nasıl yapılır? Sirkeli yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Kışlık kırmızı yağlı biber turşusu nasıl yapılır? Sirkeli yağlı biber turşusu nasıl yapılır?

Yaz sebze ve meyveleri çıktıkça ev hanımları kış hazırlıklarına başladı. Kışlık kırmızı yağlı biber turşusunun nasıl yapıldığı ve sirkeli yağlı biber turşusunun tarifi şu sıralar yoğun bir şekilde aranıyor.

Bilindiği gibi diğer turşuların aksine pişirilmesi ve yağlanmasıyla lezzet bulan kırmızı yağlı biber turşusu ile sirkeli yağlı biber turşusunun yapılışı çok kolay. İnternetten kolayca ulaşılabilen kışlık kırmızı yağlı biber turşusu ve sirkeli yağla biber turşusunun malzemeleri de her yerde bulunabilir.

KIŞLIK KIRMIZI YAĞLI BİBER TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

8 adet kapya biber
1 su bardağı elma sirkesi
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 silme yemek kaşığı tuz
5 diş sarımsak
8 dal maydanoz

Biberleri yıkayıp tohumlarını ayıklayın ve iri iri doğrayın. Bir tencereye yağ, sirke ve tuzu alarak güzelce kaynatın. Ardından kaynamaya başlayınca doğranan biberleri içine katın. 4 dakika boyunca haşlayın ve bir süzgeç ile birlikte içinden alın. Ardından bir tepsiye dökün, üstüne doğranmış sarımsakları serpiştirin ve maydanozları ekleyin.

Bir kavanoza güzelcene bastırıp, doldurun. Tencerede artmış yağlı sirkeli karışımını da kavanoza boşaltarak, ağzını çok sıkı bir şekilde kapatın. Bir gece dışarıda beklemesinin ardından, bir sonraki gün buzdolabına koyun ve yemek istedikçe dolaptan çıkartıp servis edin.

SİRKELİ YAĞLI BİBER TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kilo sivri biber
7 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
Maydanoz (isteğe bağlı)
Dereotu (isteğe bağlı)

Önce biberleri temizleyip istediğiniz büyüklükte parçalara ayırın.Geniş bir tencere içerisine sirke, su ve yağı ekleyin. Su kaynayınca içerisine biberleri ilave edin. Biberlerin rengi dönünce hemen ocaktan alın, çok pişmemesine dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN