Koronavirüs önlemleri toplu taşımalara yansımadı

Koronavirüs önlemleri toplu taşımalara yansımadı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler 20.00 itibarıyla başlarken, alınan önlemlerin özellikle toplu taşımalara yansımadığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Toplantısı sonrasında duyurduğu koronavirüs tedbirleri bugün 20.00’den itibaren başladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilişkin yapılan açıklamada "Restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya yerlerinin paket servis ve gel al şeklindeki hizmetleri ile diğer hususlar bu akşam 20.00'de yürürlüğe girmiştir" denildi. 

oplu3.jpg

Fakat, vakaların hızlı bir şekilde arttığı ve yeni önlemlerin alındığı şu günlerde aynı durumun toplu taşımalara yansımadığı görüldü. 

Son olarak Yenikapı ile Kirazlı arasında gerçekleşen metro seferlerindeki yoğunluk tartışmalara neden oldu. Hem haftanın son günü olması hem de mesai bitimi olması nedeniyle akşam saatlerindeki kalabalık adeta koronaya davetiye çıkardı. 

toplu1.jpg

SOSYAL MESAFE UNUTULDU 

Yenikapı'dan Kirazlı yönüne hareket eden metroda aktarmaların eklenmesi ile saat 17.30'dan sonra sosyal mesafe tamamen unutuldu. 

Hafta içi her gün 07.00-08.00 arasında Yenikapı yönünde görülen yoğunluğun akşam saatlerinde tersine döndüğü belirtildi. 

toplu5.jpg

YOLCULAR BİNMEKTE ZORLANDI 

Yolcular özellikle 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'ndaki aktarma noktasında kalabalık nedeniyle vagonlara binmekte zorlandı. 

Metrobüslerde özellikle Avcılar'dan Beylikdüzü yönüne olan hatta yolcular sıkışık yolculuk yaptı. 

Bu arada Merter'den Avcılar'a kadar D-100 karayolunda yoğun araç trafiği görüldü.

oplu4.jpg

İSTANBUL'A 300 YENİ METROBÜS 

İBB, özellikle İstanbul'da yaşanan yoğunluk nedeniyle harekete geçti. İETT’nin 2021 yılı bütçesi, 7 milyar 250 milyon TL olarak belirlendi.

İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, metrobüs hattında kullanılmak üzere 2021 yılında 300 adet yüksek kapasiteli ve güvenlikli yeni araç satın alınacağını açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN