Koronavirüs Türkiye-İran arasındaki turizmi de vurdu

Koronavirüs Türkiye-İran arasındaki turizmi de vurdu

Geçen yıl Türkiye'yi ziyaret sayısı 2,5 milyona ulaşan İranlı turistlerin, bu yıl koronavirüse önlem olarak kapatılan sınır kapıları nedeniyle otel rezervasyonlarını iptal ettiği öğrenildi.

İran’da ortaya çıkan koronavirüs salgını sonrası Türkiye’nin aldığı önlemler, Nevruz Bayramı’nda ülkeye gelecek turistlerin rezervasyonlarının acenteler tarafından iptal edilmeye başlanmasına neden oldu.

Daha önce Denizli, Nevşehir ve İstanbul’da koronavirüs nedeniyle 30 bin rezervasyon iptal edilmişti. Şimdi de Van’da 150 bin kişilik rezervasyonun koronavirüs nedeniyle iptal edilmesi söz konusu.

"NEREDEYSE HİÇ İRANLI TURİST KALMADI"

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre koronavirüs nedeniyle iptal edilen rezervasyonlarla ilgili Van Otelciler Derneği (VANODER) Yönetim Kurulu Başkanı Reşat Yeşilağaç bir açıklama yaptı. Yeşilağaç, İran ile sınır kapılarının kapatılmasının ve uçuşlarının durdurulmasının ardından Van’daki otellerde neredeyse hiç İranlı turist kalmadığını söyledi.

"SINIR KAPILARI KAPALI KALIRSA İPTALLER ARTAR"

VANODER Yönetim Kurulu Başkanı, Nevruz Bayramı döneminde Van’ın yaklaşık 150 bin İranlı turist rezervasyonu aldığını söyledi. Yeşilağaç, kendilerine ulaşan henüz bir rezervasyon iptali olmadığı ama sınır kapılarının kapalı kalmaya devam etmesinin bütün rezervasyonların iptal edilmesi anlamına geleceğini söyledi.

GEÇEN YIL TÜRKİYE'YE 2,5 MİLYON İRANLI TURİST GELDİ

Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre İranlı turistler tatil için genellikle Türkiye’yi tercih ediyorlar. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye 2 milyon 501 bin İranlı turist geldi. Türkiye’nin farklı şehirlerine tatil için gelen İranlı turistler, şehirlerin ekonomilerinin de canlanmasını sağlıyor. Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre bir İranlı turist Türkiye’deki tatili boyunca ortalama olarak bin dolar harcıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN