Yeter ki aşı yaptırın, 100 dolar bizden

Yeter ki aşı yaptırın, 100 dolar bizden

ABD'de aşılama sonrası korona vakaları yüzde 40 azalırken, ülkenin birçok noktasında da dikkat çeken aşı kampanyaları yapılıyor. Son olarak Maryland eyaletinde devlet memurlarına aşı yaptırmaları için 100 dolar teklif edildi.

DIŞ HABERLER | KARAR

ABD'de aşılama çalışmaları hızla sürerken, bazı eyaletlerde başlatılan aşı kampanyaları dikkat çekiyor.

Şu an ABD'de turist dahil herkes aşı olma hakkında sahip. İnternet üzerinden aşı randevusu alan hem ABD vatandaşları hem de turistler, ülkenin birçok noktasında aşı oluyor.

İçinde eczanelerin de olduğu AVM'ler ve bazı marketlerde de Amerikalılar ve turistler aşı olabiliyor.

AŞILARIN HEPSİ ÜCRETSİZ

İnternetten randevu alan kişiler bir gün sonra aşı yaptırabiliyor. ABD'de şu an uygulanan 3 aşı var: Pfizer/BionTech, Moderna ve Johnson & Johnson.

Bu aşıların hepsi ücretsiz. Pfizer/BionTech ve Moderna en çok tercih edilen aşı iken, kanda pıhtılaşmaya neden olduğu iddia edilen Johnson & Johnson en az talep edilen aşı.

ABD'DE 'AŞI TURİZMİ'

ABD'deki aşılama sürecindeki kolaylıklar bazı iddiaları da gündeme getiriyor. ABD'de 'aşı turizmi' ile ilgili tartışmalar yapılıyor.

Türkiye'de başlayan tam kapanma sonrası, Türk vatandaşlarının hem tatil hem de aşı amacıyla ABD'ye gelmeye başladığı belirtiliyor.

Tam kapanmanın ardından ABD seyahatlerinde dikkat çeken bir artış yaşanırken, turist olarak gelenlerin aşının ilk dozunu yaptırdıktan sonra ise ikinci dozunu oldukları da ifade ediliyor. 

ABD'ye sadece Türkiye'den değil, Avrupa ülkelerinden de birçok turist geliyor. Fakat şu an Türkiye'den ABD'ye gidenlerin sayısı dikkat çekiyor. Pasaportu ile ABD'ye gelen turistler de aşılara ücretsiz bir şekilde ulaşıyorlar. Tek yapmaları gereken pasaport göstermek. 

MARKETLERDE AŞI SATILIYOR

ABD'de de aşılama sonrası korona vakaları yüzde 40 azalırken, bazı eyaletlerde teşvik kampanyaları başladı. Son olarak Maryland eyaletinde devlet memurlarının aşı olması için 100 dolar teklif edildi. 

İçinde eczanelerin de olduğu AVM'ler ve bazı marketlerde de aşı uygulanıyor. Aşı uygulaması için ne ABD vatandaşlarından ne de turistlerden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN