Aşı çocuklarda antikoru artırdı

Aşı çocuklarda antikoru artırdı

Pfizer-BioNTech, 5 ile 11 yaş arasındaki çocuklar üzerinde yapılan deneylerde Kovid-19 aşısının güvenli olduğunu ve aşının antikor seviyelerini artırdığını açıkladı. İki şirket, 5-11 yaşa yönelik acil onay için en kısa süre içinde ABD, AB ve diğer kurumlara başvuracaklarını açıkladı.

Okulların açılması ve koronavirüsün yeni varyantlarının daha fazla tehdit oluşturması nedeniyle aciliyet kazanan çocuklara yönelik aşıda sevindiren haber geldi. Pfizer ve BioNTech dün yaptıkları açıklamada, Kovid-19 aşılarının 5 ila 11 yaş arası çocuklarda güçlü bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu ve ABD Avrupa ve başka yerlerde bu yaş aralığındaki çocuklarda aşıyı kullanmak için en kısa sürede onay istemeyi planladıklarını bildirdi.

Şirketler, Faz II / III klinik denemelerinde, aşının 5 ila 11 yaşındakilerde daha önce 16 ila 25 yaşındakilerde gözlemledikleriyle eşleşen bir bağışıklık tepkisi oluşturduğunu belirtti. Güvenlik profilinin de genel olarak daha büyük yaş gruplarıyla karşılaştırılabilir olduğunu vurguladı. Pfizer CEO’su Albert Bourla basına yaptığı açıklamada, “Temmuz ayından bu yana, ABD’de pediatrik Kovid-19 vakaları yaklaşık yüzde 240 arttı. Bu da halk sağlığıiçin aşılama ihtiyacının altını çiziyor.

“Bu deneme sonuçları, 5 ila 11 yaş arası çocuklar için aşımızın onaylanması konusunda güçlü bir temel sağlıyor” dedi. ABD’de son aylarda oldukça bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle hastaneye yatış ve can kayıpları yeniden arttı. Özellikle 12 yaşın altındaki çocukların hepsi aşısız olduğu için küçük yaş grupları arasında da vakalar artıyor. Ancak Delta virüsünün daha bulaşıcı olmasının ötesinde, çocuklarda daha tehlikeli olduğuna dair hiçbir belirti yok. Ancak çocuklara yönelik aşıya hızlı bir onayın, özellikle ülke çapında okullar açıkken, sonbaharda olası bir vaka artışını azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN